|

Aybaba'dan hakem isyanı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, "Maalesef oyunun büyük bir bölümü yerde, kalecinin elinde, dışarıda ve top toplayıcının elinde geçiyor. Hakemler futbolu hızlı oynatma adına hiçbir şey yapmıyor. Futbolu geliştirelim diye de her gün programlar yapıyorlar. Bence siz yanlış işler yapıyorsunuz. Gelin futbolu geliştirmenin ne demek olduğunu biz 3-4 derste Türk futbolunu yöneten herkese anlatalım" dedi.

Yeni Şafak
16:42 - 20/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 14:51 - 20/02/2016 Cumartesi
IHA

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Kasımpaşa, Eskişehirspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında kırmızı-siyahlı takımın Teknik Direktörü Samet Aybaba müsabakayı değerlendirdi.



Tecrübeli çalıştırıcı, "Çok basit bir golle başladık. Bizim gibi çok büyük bir mücadelenin içerisine girmiş bir takımın böyle basit bir gol yememesi lazım. İlk yarıyı da çok basit bir golle tamamladık, 2-0. İkinci yarı oyunun ilk 15 dakikasından sonra biz kontrol ettik üçüncü bölgede çok etkili olamadık. Orta sahada inanılmaz mücadele etti öğrencilerim, onları kutluyorum. Çok istekli, çok arzulu ve çok coşkuluydular. Oyuncularım böyle oynamaya devam ederlerse bir maç kaybetmiş olurlar ama gelecekle ilgili birçok şeyi kazanırlar" açıklamalarında bulundu.





'Gelin biz öğretelim'

Aybaba, Türk futboluyla alakalı bazı konulardan çok şikayetçi olduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:


"Benim esas sorunum futbolun neden hızlı oynanmadığıyla ilgili. Oynatamıyoruz arkadaşlar. Teknik direktörler hakemlerden sadece kırmızı kart, sarı kart o veya bu diye şikayet ediyor; hakemlerde teknik direktörlerden bu nedenle şikayet ediyor. Onlarda sadece kırmızı kart vermekle, penaltı mı değil mi, demeyle uğraşıyorlar. Niye futbolu hızlı oynayamıyoruz? Niye Avrupa'nın en kötü futbol oynayan ülkelerinden biriyiz? Bunlar bir düşünün bakalım... Maalesef oyunun büyük bir bölümü yerde, kalecinin elinde, dışarıda ve top toplayıcının elinde geçiyor. Hakemler futbolu hızlı oynatma adına hiçbir şey yapmıyor. Futbolu geliştirelim diye de her gün programlar yapıyorlar. Bence siz yanlış işler yapıyorsunuz. Gelin futbolu geliştirmenin ne demek olduğunu biz 3-4 derse Türk futbolunu yöneten herkese anlatalım" ifadelerini kullandı.

#samet aybaba
#eskişehirspor
#kasımpaşa
#süper lig
8 yıl önce