|

Aybaba'nın gözdesi Elies

Futbolcu avına çıkan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, Goianiense'nin yıldızına göz dikti. Elias'ın menajeri Eduardo Uram, 'Şartlarda anlaşırsak olur' dedi

00:00 - 24/06/2012 Pazar
Güncelleme: 01:44 - 24/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Aybaba'nın gözdesi Elies
Aybaba'nın gözdesi Elies

Brezilya'da bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba Brezilya, Peru ve Şili'de yaklaşık 20 futbolcuyu yakın takibe aldı. Kaleci, solbek, orta saha ve forvete oyuncu arayan Aybaba'nın kendi listesi ve Beşiktaş'ın eski futbolcusu Antonio Zago'nun önerdiği 20'ye yakın futbolcunun bazılarının maçlarını, bazılarının da maç görüntülerini izledi. Aybaba'nın Atletico Goianiense'de forma giyen 28 yaşındaki sol kanat oyuncusu Elias'ı beğendiği öğrenildi. Brezilya'daki bir radyoya konuşan Elias'ın menajeri Eduardo Uram, 'Beşiktaş oyuncumuzla ilgilendiğini bildirdi. Kendilerine şartlarımızı sunduk. Eğer şartlarımız kendilerine uyarsa, bir görüşme yapacağız. Türkiye'de çok fazla Brezilyalı oyuncu var ve kaliteli bir lig. Elias da Beşiktaş'ta oynamak istiyor' diye konuştu.

FORVETE İLK ADAY RUİDİAZ

Teknik direktör Samet Aybaba'nın listesinde Peru'nun Chile takımından Raul Mario Ruidiaz Misitich de bulunuyor. Brezilya basınındaki habere göre 1.68 boyunda ve 22 yaşındaki forvet oyuncusu için Valencia, Dinamo Zagrep, Monchengladbach da devrede.


Tomas Sivok Sevilla yolunda

Beşiktaş'la olan sözleşmesi bu ay sonunda sona erecek Tomas Sivok'a talip çıktı. Sivok'un menajeri Jiri Müller, yaptığı açıklamada 'Sevilla ile resmi görüşmelerimiz başladı. En kısa zamanda sona ermesini diliyoruz' ifadelerini kullandı. Müller, ayrıca Sivok'a talip olan İngiliz kulüplerinin de mevcut olduğunu kaydetti. Beşiktaş, Sivok'a yıllık ücretinde indirim talep etmiş ancak Sivok kabul etmemişti.



12 yıl önce