|

Aydan Türk spor tarihine geçti

Erzurum'da düzenlenen 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde, snowboard kızlar büyük slalom finalinde Türk sporcu Aydan Karakulak bronz madalya kazandı. Karakulak gümüş madalyayı 2 saniye ile kaçırdığı için buruk bir sevinç yaşadığını dile getirdi.

Yeni Şafak
09:41 - 17/02/2017 Cuma
Güncelleme: 09:54 - 17/02/2017 Cuma
DHA
Türkiye, Aydan Kulaksızın kazandığı madalya ile 1991 yılından beri düzenlenen EYOF'ta ilk kez bir madalya almış oldu.
Türkiye, Aydan Kulaksızın kazandığı madalya ile 1991 yılından beri düzenlenen EYOF'ta ilk kez bir madalya almış oldu.

Erzurum'un ev sahipliği yaptığı 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF) kapsamında snowboard kızlar büyük slalomda bronz madalya kazanarak Türk spor tarihine geçen Aydan Karakulak, sporcu bir aileden geldiğini söyledi.



"2 saniye ile kaybettiğim için buruk bir sevinç yaşadım
"

Snowboarda kardeşinin isteği üzerine 6 yıl önce başladığını ve 2 yıldan beri milli takımda yer aldığını ifade eden Aydan Karakulak, hedefinini Uluslararası Kayak Fedarasyonu (FIS) yarışlarında 7 puan daha toplayıp Olimpiyatlara katılmak ve Türk Bayrağını göndere çektirmek olduğunu bildirdi. Kendisine verilen emekleri boşa çıkarmadığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Aydan Karakulak, şunları söyledi:


  • "Kayseriliyim. Babam Erciyeş A.Ş. Kış Doğa Sporları'nda görevli. Ailede annem hariç herkes kayak sporu yapıyor. Ailede tek snowboardçı benim. EYOF'ta elde ettiğim başarı ile hem madalya alarak tarihe geçtim, hem de olimpiyatlara katılma puanımı yükselttim. EYOF'ta gümüş madalyayı 2 saniye ile kaybettiğim için buruk bir sevinç yaşadım. Gümüş madalya kazansaydım o zaman olimpiyatlara direkt gidebiliyordum. Şimdi 54 puanım var. Ülkem adına kazandığım bu başarıdan dolayı çok kişi aradı ve tebrik etti. Ailem gurur duydu. Bana verilen emekleri boşa çıkarmadım. Hedefim olimpiyatlara katılıp, Türk Bayrağını göndere çektirmek."

#Aydan Karakulak
#EYOF 2017
7 yıl önce