|

Aykut Kocaman'dan Terim'e eleştiri

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, kariyerine ve yabancı tartışmalarına dair birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
14:36 - 19/09/2018 Çarşamba
Güncelleme: 15:06 - 19/09/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Aykut Kocaman
Aykut Kocaman

Fenerbahçe'nin eski antrenörü Aykut Kocaman, futbol gündemine dair görüşlerini paylaştı. TRT Spor'a telefonla bağlanan tecrübeli teknik adamın sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

Milli Takım konusu:
  • Sana yapılmasını istemediğin şeyleri başkasına yapma. Milli Takım'da çalışan bir saygın teknik direktör var, başarılı bir teknik adam. Bir şey söylemem doğru değil, bugün itibariyle bu konu hakkında konuşmam saygısızlık.

'

Yabancı sınırlaması' tartışmaları:
  • Ne yabancıya karşıyım ne de tamamen yabancıdan yanayım. Bizim ülkemiz futbolda üretmeyi seven bir ülke değil. Ne yazık ki bu böyle. Kolay ve ucuza yöneliyoruz. Federasyonların kulüplere mutlaka ödüllü yaptırımlarda bulunmaları gerekir. Yabancı oyuncuyu kısıtlamanın mantığı yok. Futbolu düzenleyenlerin, kulüplerin oyuncu üretmesini kolaylaştırması gerekir.

İsim vermeden Terim'i eleştirdi:
  • Ben Lucescu gelince 1-2 kere görüştüm. Öncesinde Konyaspor'u çalıştırırken 40 puan aldığımız halde bir tane futbolcu bile Milli Takım'a alınmadı. Futbol direktörlüğü yapan kişinin teşvik amaçlı bunu yapması lazımdı. Benimle iletişime bile geçmedi.
Son olarak Galatasaray'ı, Şampiyonlar Ligi'nde aldığı galibiyetten dolayı tebrik eden Aykut Kocaman, Avrupa Ligi'ndeki temsilcilerimize de başarılar diledi.
#A Milli Futbol Takımı
#Aykut Kocaman
6 yıl önce