|

Azmin adı: İsmail Köybaşı

Beşiktaş'ta Sezona yedek kulübesinde başlayan İsmail Köybaşı, Çaykur Rizespor maçında kaptığı formayı Tosic'e bir daha geri vermedi ve 4 Süper lig, 2 UEFA Avrupa Ligi maçında ilk 11 oynayarak Şenol Güneş'in değişmezleri arasına girmeye başladı.

Yeni Şafak
15:53 - 9/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 13:55 - 9/11/2015 Pazartesi
DHA

Son üç sezonda yaşadığı uzun süreli sakatlıklar yüzünden 'artık bitti,düzelmez' denilen İsmail Köybaşı, her defasında büyük bir hırsla çalışarak formayı yeniden kapıyor. İki kez çapraz bağ kopması, bir kez menüsküs yırtığı ve çeşitli zamanlarda adale yırtığı sakatlıkları yaşayan Köybaşı, her defasında adeta yeniden doğuyor ve formayı kapıyor.



Sürati ile geri dönüşlerde daha çabuk olan ve zaman zaman top kaptırsa da oyun içindeki kişisel cesaretini hiç kaybetmeyen İsmail, formunu yükseltmeye devam ediyor. Şenol Güneş'in verdiği şansı iyi değerlendiren Köybaşı oynadığı futbol ile Fatih Terim'in de dikkatini çekmeyi başardı ve Milli Takım'a davet edildi.



Bu durumdan oldukça mutlu olan İsmail Köybaşı ise yakın çevresine, büyük bir hırsla çalışmasını sürdüreceğini ve formayı kaptırmak istemediğini dile getiriyor. Beşiktaş'ın şampiyonluğu kadar A Milli Takımın katılacağı Fransa 2016'da da yer almak istediğini her fırsatta söyleyen Köybaşı, eline geçirdiği fırsatı kaybetmek niyetinde değil.



Tosiç'in işi zor, Motta kadroya bile giremiyor!

İsmail Köybaşı'nın formayı kapması sol bekte oynayan diğer oyuncu olan Tosic'in de önünü kesmiş gibi duruyor.


2. haftadaki Trabzonspor maçı haricinde Çaykur Rizespor maçına kadar sürekli ilk onbirde oynayan Tosic, 4 Ekim'de verilen milli maç arasından sonra 18 Ekim'de Çaykur Rizespor maçı ile başlayan süreçte formayı İsmail'e kaptırdı ve bir daha geri alamadı. Aradan geçen 4 lig ve 2 UEFA Avrupa Ligi maçında sürekli forma giyen İsmail Köybaşı zaman zaman yaptığı hatalara rağmen her hafta performansını artırıyor ve Tosic'in işini bir hayli zorlaştıracak gibi duruyor.



Sol bekte oynayan bir diğer oyuncu Ramon Motta ise adete unutulanlar arasına girdi. Sadece 2-1 kaybedilen Trabzonspor maçında oynayan Motta sonrasında tamamen unutuldu ve resmi maçlarda 18 kişilik kadroya dahi giremedi.

#Dusko Tosiç
#Beşiktaş
#İsmail Köybaşı
8 yıl önce