|

'Ba gibisi gelmedi'

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, "Beşiktaş'tan bir gidenlere bakıyorum, bir de Demba Ba'ya... Aradaki farkı inanın anlatamam. Bunu sadece ben değil, herkes görüyor. Allah onu nazardan saklasın" ifadesini kullandı.

Yeni Şafak
09:30 - 14/12/2014 Pazar
Güncelleme: 10:38 - 14/12/2014 Pazar
Diğer

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Yahya Efendi Camii'nde sabah namazı için birlikte saf tuttuğu Demba Ba'yı yere göğe sığdıramadı. "Benim için tüm oyuncularım özel ve hepsinin ayrı bir yeri var" diyen Orman sözlerini şöyle sürdürdü: "Ancak yıldız noktasında bize gelen, benim tanıdığım yabancılar içersinde Demba Ba gibisi yok. Yetenekleri zaten ortada. Karakteri, kişiliği, arkadaşları ile diyaloğu ile de süper. Beşiktaş'tan bir gidenlere bakıyorum, bir de Demba Ba'ya. Aradaki farkı inanın anlatamam. Bunu ben değil, herkes görüyor. Onu transfer ederken büyük zorluklar çektik, çok zor bir karar verdik. Ama en doğrusunu yapmışız. Bu nedenle çok mutluyuz."


KRALLIKTA GÖZÜM YOK

Sabah'ın haberine göre, Eksiklere rağmen Tottenham'ı yenerek gruptan lider çıkmanın saygı duyulacak bir başarı olduğunu belirten Demba Ba, gol krallığı hedefi olmadığını da dile getirdi. Senegalli forvet, "Golleri tek başıma değil, arkadaşlarımla birlikte atıyorum. Onlar pas vermese, orta yapmasa bu performansı yakalayamazdım. Ama içimde bir his var; attığım ve atacağım gollerle bayağı yüksek rakamlara ulaşacağımı düşünüyorum" dedi. Ba, gol attıktan sonra taraftarların, "Ya Allah, Bismillah, Allahü Ekber" diye tempo tutmasından çok etkilendiğini de sözlerine ekledi.


ÖNEMLİ OLAN SAVAŞMAK

En büyük hedeflerinin şampiyonluk olduğunu vurgulayan Fikret Orman, "Tabii ki kupayı kaldırmak çok önemli. Ancak bundan daha önemlisi, şampiyonluk için mücadele etmek, savaşmak. Gerisi takdiri ilahi. Şu ana kadar futbolcularımız, teknik heyetimiz ve yöneticilerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Her türlü fedakarlığı gösteriyorlar. Bu da beni fazlasıyla sevindiriyor" ifadelerini kullandı.


ŞEREF BEY'İ İYİ TANI!

Orman, Demba Ba ve yanındakiler, namaz sonrası caminin bahçesinde yer alan Şeref Bey'in mezarı başında dua ettiler. Orman, duanın ardından golcü futbolcuya dönerek, "Ba, Şeref Bey'i iyi tanı. O bizim simge isimlerimizden birisi ve futbol şubesinin kurucusu. O olmasaydı, biz de burada olmazdık" dedi.

#Şeref Bey
#beşiktaş
#fikret orman
#demba ba
#Tottenham
#Yahya Efendi Camii
9 yıl önce