|

Babel 3 hafta yok

Beşiktaş’ın Hollandalı yıldızı Ryan Babel’in milli maçta sakatanması siyah-beyazlılarda keyifleri kaçırdı. Zorlu maçlar öncesi yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacak olan tecrübeli futbolcunun Galatasaray derbisine yetişmesi olanaksız görünüyor.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:03 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Ryan Babel’in sakatlığı Beşiktaş’ta büyük üzüntü oluşturdu.
Ryan Babel’in sakatlığı Beşiktaş’ta büyük üzüntü oluşturdu.

UEFA Uluslar A Ligi 1. Grup son karşılaşmasında Almanya ile karşılaşan Hollanda’da Ryan Babel’in sakatlanması Beşiktaş’ta moralleri bozdu. Veltins Arena’da oynanan mücadelenin ilk yarısını ev sahibi Almanya, Timo Werner ve Leroy Sane’nin attığı gollerle 2-0 önde kapattı. Hollanda’da mücadeleye ilk 11’de başlayan Beşiktaşlı Babel, sakatlandı. Sağ arka adelesinde ağrı hisseden Babel, oyuna devam edemedi ve 45. dakikada yerini Javairo Dilrosun’a bıraktı. 31 yaşındaki oyuncunun sakatlığı, siyah-beyazlı takımda endişe oluşturdu.

Aynı bölgede oynayan diğer bir Hollandalı oyuncu Jeremain Lens’in de sakat olması nedeniyle, sağlık heyetini devreye sokarak Babel hakkında bilgi almak isteyen Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’e, kontrollerin ardından kötü haber geldi. Hollandalı yıldızın ilk yapılan kontrollerinin ardından yaklaşık 3 hafta sahalardan uzak kalacağı konuşuluyor. Bu durum kritik karşılaşmalar öncesi Beşiktaş’ta keyifleri iyice kaçırdı. Siyah-beyazlı takım, önümüzdeki hafta sırasıyla, Süper Lig’de Ankaragücü, UEFA Avrupa Ligi’nde Sarpsborg, ardından yine ligde Galatasaray ile karşılaşacak. Lig ve Avrupa serüveni için çok önemli oan bu 3 karşılaşma öncesi, Ryan Babel’in sakatlığı Beşiktaş’ta büyük üzüntü oluşturdu.

Bu sezon siyah-beyazlı formayla 18 resmi maçta görev alan 31 yaşındaki Hollandalı oyuncu, 6 gol ve 1 asistle oynadı. Teknik direktör Şenol Güneş’in, Beşiktaş sağlık heyetiyle görüşerek, Babel’in Galatasaray derbisine yetişmesi için yoğun çalışma yaplmasını istediği öğrenildi. Babel, teknik heyet tarafından acilen İstanbul’a çağrıldı. Öte yandan Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Genk mücadelesinde sakatlanan Lens ise takımdan ayrı olarak çalışmalara başladı.

#​Beşiktaş
#Ryan Babel
#Galatasaray
5 yıl önce