|

Bakan Çavuşoğlu: Milli takımımızla gurur duyuyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) hazırlıkları kapsamında A Milli Futbol Takımı'nın İsveç'le oynadığı maçla ilgili olarak, "Milli takımımızla gurur duyuyoruz, tebrik ediyoruz." dedi.

Yeni Şafak
09:03 - 25/03/2016 Cuma
Güncelleme: 07:10 - 25/03/2016 Cuma
AA

Maçın ardından Antalya Stadı çıkışında karşılaşmayı değerlendiren Bakan Çavuşoğlu, fizik ve kondisyon olarak güçlü bir takım olan İsveç'e karşı milli takım oyuncularının iyi mücadele ettiklerini söyledi. A Milli Futbol Takımı'nın son bir yıldır çok iyiye gittiğini kaydeden Çavuşoğlu, "Çok iyi oyuncularımız var. Genç ama genç yaşta tecrübe kazanmış oyunculara sahibiz. O yüzden milli takımımızla gurur duyuyoruz, tebrik ediyoruz." diye konuştu.





Bugün yapılan Milli Güvenlik Kurulu'nun son bölümünde izin isteyerek çıkıp maçın ikinci yarısına yetiştiğini ifade eden Çavuşoğlu, maça geldiği için memnuniyet duyduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Özellikle böyle günlerde milli takımımızın başarısı tüm Türkiye'yi mutlu etti. Tribünlerde Gaziantep'ten gelmiş Suriyelileri de gördük. Türk milletine teşekkür ettiklerini gösteren pankart açtılar." ifadelerini kullandı.



Mili takımın formasını beğendiğine de söyleyen Çavuşoğlu, renk tonları olarak çok güzel bulduğu formanın, gücü simgeleyen görüntüsüyle milli oyunculara yakıştığını vurguladı. Cenk Tosun'u da ayrıca tebrik eden Çavuşoğlu, "İlk golü göremedim ama ikinci golü çok güzeldi. O kadar uzun defans oyuncularının arasından o golü atmak kolay değildi." değerlendirmesinde bulundu.



Antalya'da maçın oynandığı stadı büyük organizasyonlar için kazandırdıklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bugün kırmızı-beyaz tribünler tamamen doluydu. İnşallah Antalya bundan sonra milli takımımıza ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapacaktır. Bu büyük stadı Antalyamıza bu nedenle kazandırdık." diye konuştu.





#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#türkiye
#isveç
8 yıl önce