|

Bakan Kasapoğlu'ndan 'millileşme' vurgusu

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sporda da millileşme vurgusu yaparak, "Nasıl daha fazla transfer yaparız' mantalitesindeki anlayışlar yerine bundan sonra 'maliyetleri nasıl düşürürüz ve altyapıdan nasıl futbolcu çıkarırız' düşüncesini öne çıkarmamız lazım" dedi.

Haber Merkezi
15:14 - 2/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 17:46 - 2/05/2020 Cumartesi
Yeni Şafak
Bakan Kasapoğlu, başkanlarla video konferans aracılığıyla görüşüyor.
Bakan Kasapoğlu, başkanlarla video konferans aracılığıyla görüşüyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Lig Kulüpler Birliği Başkanı ve Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, TFF 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı ve Kırklarelispor Kulübü Başkanı Volkan Can ile Adanaspor Kulübü Başkanı Bayram Akgül, İstanbulspor Faaliyetleri A.Ş Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, Giresunspor Kulübü Başkanı Sacit Ali Eren, Keçiörengücü Spor Kulübü Başkanı Sedat Tahiroğlu, Erzurumspor Kulübü Başkanı Hüseyin Üneş, Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu, Eyüpspor Kulübü Başkanı Murat Özkaya, Kahramanmaraşspor Kulübü Başkanı Fatih Ceylan, Erzin Spor Kulübü Başkanı Muzaffer Özbilen, Bayrampaşa Spor Kulübü Başkanı Cengiz Günaydın’ın aralarında bulunduğu kulüp başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Gençlik ve Spor Bakanlığı üst düzey yetkilileri de hazır bulundu.


"Sporda da millileşme bizim için önemli bir iddiadır"

Toplantının açılışını yapan Kasapoğlu, millileşme vurgusu yaparak şu ifadeleri kullandı;

  • "Sorunları net teşhis edeceğiz. Sorunların çözümü için de uzun vadeli düşüneceğiz. Daha önce yaptığımız hataları yapmayacağız. Üretim yapmadan tüketme anlayışını artık bir kenara bırakmamız gerekiyor. En önemli önceliğimizin üretmek olduğunu ortaya koyuyoruz. Sporda da millileşme bizim için önemli bir iddiadır. 2019 yılında her branşta sporcularımızın başarılarıyla gurur duyduk. Yarınlara çok güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. 'Nasıl daha fazla transfer yaparız' mantalitesindeki anlayışlar yerine bundan sonra 'maliyetleri nasıl düşürürüz ve altyapıdan nasıl futbolcu çıkarırız' düşüncesini öne çıkarmamız lazım."


#Mehmet Muharrem Kasapoğlu
4 yıl önce