|

BAL statüsü açıklandı

İlk kez Türkiye'nin 81 ilinden 157 futbol takımının katılımıyla düzenlenecek Bölgesel Amatör Lig'de statü belli oldu. Buna göre sezon sonunda 3. Lig'e 9 takım çıkacak.

Yeni Şafak
14:23 - 28/08/2015 Cuma
Güncelleme: 11:25 - 28/08/2015 Cuma
AA

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) yapılan açıklamada, BAL'ın bu sezon 81 ilden 157 takımın yer alacağı 12 grupta oynanacağı belirtildi.



TFF İcra Kurulu Üyesi ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASKK) Başkanı Ali Düşmez, tarihte ilk kez bütün illerin takımlarının lige katılacağını belirterek, yeni sezonun statüsüyle ilgili şu bilgileri verdi:



"Grupları belirlerken bölgesel dağılımın yanı sıra mevsim şartları ve ulaşım imkanlarına da özen gösterdik. BAL'da 12 grup birincisi statüde belirlendiği şekilde play-off turuna yükselecek. Bu turda oluşan 6 eşleşme tarafsız sahada tek maç eleme usulüyle oynanacak ve galipler Spor Toto 3. Lig'e yükselecek. Bu turda mağlup olan 6 takım bir kez daha statüye göre eşleştirilecek ve yine tarafsız sahada tek maç üzerinden oynanacak 3 eşleşmenin galibi Spor Toto 3. Lig'e çıkacak."

#Futbol
#Bölgesel Amatör Lig
#Türkiye Futbol Federasyonu
#Ali Düşmez
9 yıl önce