|

'Balkona bayrak asan dayı'nın hikayesi ortaya çıktı

Türkiye'nin kazandığı her spor müsabakasından sonra bir fotoğraf sosyal medyada defalarca paylaşılmıştı. Herkesin 'balkona bayrak asan dayı' diye aradığı o kişinin kim olduğu ve o bayrağın neden asıldığı ortaya çıktı.

Yeni Şafak
13:13 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 16:15 - 26/06/2016 Pazar
Diğer
Herkesin balkona bayrak asan dayı olarak tanıdığı kişinin Dursunbey Belediyesi’nden emekli Salih Tahtalıoğlu olduğu ortaya çıktı.
Herkesin balkona bayrak asan dayı olarak tanıdığı kişinin Dursunbey Belediyesi’nden emekli Salih Tahtalıoğlu olduğu ortaya çıktı.

Hepimiz 'balkonuna bayrak asan dayı' fotoğrafını biliyoruz. Milli karşılaşmalar öncesi ve kazanılan zaferlerin ardından paylaşılan bu fotoğraf, son zamanlarda sosyal medyanın fenomen karelerinden biri oldu. Her ne kadar fotoğraf bu kadar meşhur olsa da balkonuna bayrağı asan kişiyi ve olayın hikayesini kimse bilmiyor.



Habertürk gazetesinden Elif Key, "Bayrak asan dayının" kim olduğunu, o bayrağın ne zaman ve neden asıldığını bugünkü köşe yazısında açıkladı. Herkesin bayrak asan dayı olarak tanıdığı o kişinin Balıkesir Dursunbey Belediyesi'nden emekli Salih Tahtalıoğlu olduğunu açıklayan Key, fotoğrafın 16 Haziran 2013'te çekildiğini belirtti.



  • Tahtalıoğlu'nun Türk bayrağını balkona asma sebebini de açıklayan Key, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da düzenlediği Kazlıçeşme'deki "Milli İradeye Saygı" mitinginde pencerelere Türk bayrağı asma kampanyasının başlatılmasını istediğini ve Tahtalıoğlu'nun bu çağrıyı dikkate alarak Balıkesir'deki evinin balkonuna Türk bayrağı astığını belirtti.
İnternetten kaldırtmak istediği iki fotoğraf var

Key'in yazısında dikkat çeken detaylardan biri de Salih Tahtalıoğlu'nun behçet hastası oluşu. Çocuklarının kendisi ile alakalı fotoğrafları gösterdiğini anlatan Tahtalıoğlu'nun 'caps'ler ile ilgili internetten kaldırmaya çalıştığı iki kare olduğunu aktardı. İşte Elif Key'in yazısındaki o bölüm;


  • Salih Tahtalıoğlu caps'lerin hepsine karşı aynı olumlu hislere sahip değil. İnternetlerden kaldırmaya çalıştığı iki kare var, biri savcı Bharara'yla olan, diğeri de elinde İsrail bayrağıyla durduğu. Savcıyı sildirmeyi başarmışlar da, İsrail bayraklı olanı kimin yaptığını bulurlarsa şayet, mahkemeye vereceğini söylüyor.







#Türkiye
#Elif Key
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce