|

'Bana kal derlerse...'

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, devre arası veya sezon sonuna kadar bordo-mavili takımın başında kalıp kalmayacağıyla ilgili kararın yönetim kuruluna ait olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
11:35 - 29/12/2015 Salı
Güncelleme: 09:38 - 29/12/2015 Salı
IHA

Teknik Direktör Shota Arveladze'nin istifa etmesinin ardından, Trabzonspor altyapı koordinatörlüğünü yürüttüğü dönemde Trabzonspor'un başına geçen Sadi Tekelioğlu, görev yaptığı süre boyunca 6 lig maçında 3 galibiyet 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise yoluna yenilgisiz devam eden Tekelioğlu, sıkıntılı bir süreçte devraldığı göreviyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.



"KASIMPAŞA KARŞISINA 6 HÜCUM OYUNCUSU İLE OYNADIK"

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, Kasımpaşa karşısında forvetsiz oynamalarıyla ilgili yapılan eleştirilerle ilgili olarak, “Kasımpaşa karşısında 6 hücum oyuncusu ile çıktık. Kasımpaşa maçında forvetsiz oynamadık, aksine 6 forvetle sahaya çıktık. Sadece 4 savunmacı ile oynadık. Trabzonspor forvetsiz oynadı şeklinde eleştiri getirenlerin futbol ile ne kadar alakalı olduklarını da sorgulamak lazım. Barcelona'da forvetsiz oynuyor. Onlara sorsanız, orta uç kim derseniz? Kim olduğunu bilmez. İlla forvetle oynamak demek, ileride bir 10 numara tutmak değil. Biz değişik bir stil yapmak istedik. Forvetsiz oynamayı korkak futbol oynamak olarak kabul edenler yanılır. Hiç kimse maçta savunmada 6 yada 7 kişi biriktirdiğimizi, oyunu çirkinleştirdiğimizi söyleyemez. Trabzonspor büyük takımdır, hiç bir takımdan da korkmaz ”ifadelerini kullandı.



“BENİM GÖREV SÜREM YÖNETİME BAĞLI”

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, görev süresiyle ilgili olarak ise, "Benim görev sürem konsun da karar artık yönetimin. Ben göreve başladığım üçüncü maçta görevimin bittiğini söyledim. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2 maç izin veriyordu, milli takım arası olunca sözleşme imzalamadan 1 maçta daha görev yapmam için izin çıktı. Sonrada sözleşme imzaladım. Yönetim görev süremi devre arasına kadar söylerse, oraya kadar; sezon sonuna kadar derse, sezon sonuna kadar karar verecek olan onlardır. Yeter ki işimizi yapalım. Bu kulübün içinden gelen birisiyim. ne gönül koyma gibi, ne sitem etmek gibi bir hakkım yok. Bana verilen görevi bugüne kadar vicdan sorumluluğu ve huzur içinde en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum. Amacım görev süremde kulübü şuan topladığı puandan 3-4 puan daha yukarı taşımaktı olmadı. Fakat Türkiye Kupası'nda da önemli mesafe aldık“ ifadelerini kullandı.



“HERKES ADALETLİ DAVRANMAYA ÇALIŞTIK”

Tekelioğlu, göreve geldiklerinde gördükleri yanlışların üzerine gittiklerini belirterek, “Trabzonspor'da göreve geldikten sonra gördüğümüz ve tespit ettiğimiz yanlışların üzerine gittik. Trabzonspor'da gruplaşma var diye basına da yansıyan bir takım gelişmeler vardı. Bunlara anında müdahale ettik. Şimdi tek grup var, Trabzonspor'da tek takım var, Trabzonspor tek hedef var. Trabzonspor'un yükselişi için şimdi tek mücadele var. Yani başka bir grup yok, başka bir Trabzonspor yok. Görevdeyken herkese adaletli davranmaya çalıştık. Yeterli olmayan oyuncuları gerek 11'in dışına gerekse 18'in dışına çıkardık. İyi olan oyuncuları öne çıkarmaya çalıştık. Bütün bunları yaparken tek hedefimiz vardı; Trabzonspor'a hizmet. Dolayısıyla başkasının düşünceleri bizim için çok önemli değil. Ben oyuncuların performansından memnunum. Aşağı yukarı bütün oyuncuların performansında yükselme oldu. Halen birkaç oyuncu gerçek kapasitesinde değil ama onlar da bir süre sonra gerçek kapasitesine ulaşır. Trabzonspor'un gerçekten iyi bir kadrosu var. 8-10 tane kaliteli oyuncusu var, onlara eklenen tamamlayıcı futbolcuları var. Eğer biz kalite sayısını da artırırsak, çalışarak da onu biraz daha yükseğe çekersek Trabzonspor başarılı olur ”şeklinde konuştu.



“YÖNETİME RAPOR VERDİM”

Trabzonspor Teknik Direktörü Sadi Tekelioğlu, takımdan gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili olarak da yönetim kurulana bir rapor verdiği belirterek, takımın forvet ve sol beke ihtiyacı olduğunu belirtti.

#sadi tekelioğlu
#trabzonspor
#teknik direktör
8 yıl önce