|

Bandırmaspor için üç parti koalisyon kurdu

Futbol takımı Spor Toto 2. Lig'de yer alan ve kayyuma devredilmek üzere olan Bandırmaspor Kulübü'nün olağan kongresinde yeni yönetim, Erhan Elmastaş başkanlığında, AK Parti, CHP ve MHP'nin ilçe teşkilatları tarafından önerilen kişilerden oluşturuldu.

Yeni Şafak
15:45 - 18/06/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:30 - 18/06/2015 Perşembe
AA

Başkanlığı 8 yıl sürdüren ve bu görev için yeniden aday olmayan Mehmet Kılkışlı, kongrede yaptığı konuşmada, bu dönemde iki kez şampiyonluk yaşadıklarını söyledi. Ekip olarak yorulduklarını belirten Kılkışlı, "Kapı kapı dolaşıp para toplamadık. Bandırmaspor'u ele güne rezil etmediği için, yeni yönetimin kurulma aşamasında bordo-beyazlı kulübe sahip çıkan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza'ya teşekkür ediyorum. Kendisinin onursal başkan olmasını istiyorum" dedi. Bu öneri üzerine Bandırmaspor'un onursal başkanlığına seçilen Mirza ise böyle bir talebinin olmadığını, bunun için büyük işlere imza atması gerektiğini söyledi.



Mirza, 8 yıldır özveriyle görev yapan Kılkışlı ve ekibine teşekkür ederek, şöyle konuştu: "Yeni yönetim listesinde siyasetçi var ama siyaset olmayacak. Dayanışmayı kurduk, güzel bir yönetim oluştu. Belediye olarak, devamlı bu takımın arkasında olacağız. Hepimiz Bandırma partisi için bir araya geldik. Tüm partilerin ilçe başkanlarına, olumlu yaklaşımlarından dolayı teşekkür ederim."



5.2 milyon lira borç

Dursun Mirza, Bandırmaspor'u sahipsiz bırakmamak için ellerini taşın altına soktuklarını, kulübe yeni kaynaklar yaratarak sabit gelirleri artıracaklarını vurgulayarak, "Sizlere şampiyonluk sözü vermiyorum çünkü yükümüz oldukça ağır. Kulübün 5 milyon 200 bin lira borcu var. Otopark gelirleri çok önemli. Büyükşehir Belediyesi burasını elimizden alırsa işin içinden çıkamayız. Bu konuda AK Partili üyelerimize büyük sorumluluk düşüyor. Gelirlerimizi artırmak, borçlarımızı ödemek yetmiyor. Takımımızı da en önde tutmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.



Geçen sezon Bandırmaspor'un sahasındaki maçlarda toplam seyirci sayısının 30 bin olduğunu dile getiren Mirza, bu sayının artması gerektiğini sözlerine ekledi.



Daha sonra yapılan seçime tek listeyle katılan ve başkanlığa seçilen Elmastaş ise Bandırmaspor için ellerini taşın altına koyduklarını, zorlukları birlik ve beraberlikle aşacaklarını ifade etti.



AK Parti, CHP ve MHP'nin ilçe teşkilatlarının önerdiği kişilerden, Elmastaş başkanlığında oluşturulan yönetim kurulunda, eski kulüp başkanı Mehmet Kılkışlı'nın yanı sıra Ozan Onur, Murat Ercili, Yakup Ataş, Adnan Tuksal, Ahmet Edin, Bahadır Çolak, Tolga Tosun, Hüseyin Baş, Göksel Karlahan, Ozan Tüm, Mülkü İnci, Gökhan Yankol, Mehmet Özbek ve Orhan Demir yer aldı.



#bandırmaspor
#koalisyon
#2. Lig
9 yıl önce