|

Barça'dan Çalhanoğlu sürprizi

Arda Turan'ı sezon başında kadrosuna katan Barcelona'nın, Leverkusen'de forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nu takibe aldığı iddia edildi.

Yeni Şafak
12:15 - 12/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:28 - 12/10/2015 Pazartesi
Diğer

FIFA'nın verdiği ceza gereği kadrosuna kattığı oyunculara lisans çıkaramayan Barcelona'nın bu cezası Ocak ayında sona erecek. İspanyol basınında çıkan haberlere göre Katalan ekibi özellikle orta saha ve forvet hattına transfer için arayışlarını hızlandırdı.



Celta Vigo forması giyen eski futbolcusu Nolito'nun transferinde aşama kaydeden Barcelona'da en büyük eksiklik ise orta sahada gösteriliyor. Xavi'nin ayrılığı, Rafinha'nın uzun süreli sakatlığı ve 31 yaşına gelen Iniesta'nın eski performansından uzak kalması Luis Enrique'nin takımına bu bölgede sorun yaşatıyor.



Futbol Arena'nın haberine göre İspanyol Mundo Deportivo Gazetesi, Ocak ayından itibaren oynamaya başlayabilecek olan Arda Turan'ın orta sahada görev alabileceğini ama yine de Katalanlar'ın transfer yapmak istediğini belirtti.



Mundo Deportivo, Barcelona'nın orta saha için adaylarının listesini yayınladı ve oyuncuları kısaca tanıttı. Listede Leverkusen forması giyen Hakan Çalhanoğlu ile Türk kökenli Alman futbolcu İlkay Gündoğan da var.



Mundo Deportivo'nun Hakan Çalhanoğlu ve İlkay için yaptıkları tanıtım şöyle:

Hakan Çalhanoğlu: Teknik kapasitesi yüksek bir oyuncu. Duran topları çok iyi kullanıyor. Barcelona-Leverkusen maçında Leverkusen'in attığı golde korneri kullanan oyuncuydu. Sahada kimsenin göremediği şeyleri görebiliyor.



İlkay Gündoğan: Türk orijinli Alman futbolcunun iki yıldır Barcelona'ya geleceği iddia ediliyor. Top kontrolü, final pası atma becerisi ve hücumlara katılması onu cazip kılıyor. Barcelona daha önce de onu transfer etmek için görüşmeler yaptı ama 2014'te fiziksel durumu iyi değildi. Ama sakatlığını atlattı ve fazla kilolarından da kurtuldu.



Listedeki diğer orta saha oyuncuları: Tielemans, Bazoer, Ander Herrera, Pogba, Verratti, Bender, Fabinho ve Klaassen.


#barcelona
#transfer
#hakan çalhanoğlu
#ilkay gündoğan
9 yıl önce