|

Barça'nın kalecisi şaşkına çevirdi

Barcelona'nın kalecisi Ter Stegen, Bayer Leverkusen maçında ayağıyla attığı 38 pasın tam 37'sinde isabet sağladı. Genç eldivenin bu başarısı futbol otoritelerini hayretlere düşürüyor.

Yeni Şafak
09:28 - 1/10/2015 jeudi
Güncelleme: 06:41 - 1/10/2015 jeudi
Diğer

Barça'nın kalecisi Ter Stegen salı günü Bayer Leverkusen'i 2-1 yendikleri Devler Ligi maçında, yaptığı kurtarışlardan çok milimetrik paslarıyla gecenin en dikkat çeken ismi oldu.



Hürriyet'in haberine göre, Katalan ekibinin 'ayağa doğru pas yapan, oyun kurabilen kaleci' kriterine en uygun isimlerden biri olan 23 yaşındaki Alman kaleci, Leverkusen karşısında bu özelliklerini bir kez daha göstermeyi başardı. Karşılaşma boyunca ayağına gelen 38 topun 37'sini takım arkadaşlarına olumlu bir biçimde aktaran Ter Stegen, modern kalecilik anlayışının Manuel Neuer'den sonra en önemli temsilcisi olduğunu gösterdi.




Ön libero gibi

İlk yarıda Mathieu ve Suarez ikilisinin hatasından yediği gole rağmen 2 kritik kurtarış yapan Ter Stegen, orta yuvarlağa yakın bölgede bir önlibero gibi görev yaptı.



Taraftarı ikiye böldü

Son dönemde Bravo'nun yokluğunda yediği gollerle büyük tepki çeken Ter Stegen, sosyal medyayı da ikiye böldü. Bir kesim Ter Stegen'in kötü bir Neuer taklidini olduğu görüşünde birleşirken, farklı kesimler ise Alman oyuncunun kalecilik anlayışına yeni bir soluk getirdiğini düşünüyor.





#Ter Stegen
#barcelona
#bayer leverkusen
il y a 8 ans