|

Barcelona başkanları yargılanabilir

Neymar'ın transferinde usulsüzlük yapıldığı iddialarını soruşturan İspanyol hakim Pablo Ruz, Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell'in yargılanmasını istedi

Yeni Şafak
15:29 - 13/03/2015 Cuma
Güncelleme: 13:36 - 13/03/2015 Cuma
AA
İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın, Brezilyalı futbolcu Neymar'ın transferinde usulsüzlük yaptığına ilişkin soruşturma sürüyor.

Soruşturmayı yöneten Ulusal Mahkeme hakimi Pablo Ruz, "mali usulsüzlük ve kurumsal sadakatsizlik" yaptığı iddiasıyla Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ve eski kulüp başkanı Sandro Rosell'in yargılanmasını talep etti. 


Bartomeu ve Rosell'in de ifadelerini almasının ardından Neymar'ın transferiyle ilgili soruşturmasını tamamlayan hakim Ruz'un, iki başkanın transferde maliyeden yaklaşık 13 milyon avro vergi kaçırdığı kararına vardığı belirtiliyor. Ruz'un söz konusu talebinin ardından savcılık, 10 gün içerisinde yazılı iddianameyi mahkemeye sunacak.


Eski kulüp başkanı Rosell'in, Brezilya'nın Santos kulübünden Barcelona'ya 2013 yazında transfer edilen Neymar için ilk olarak 57 milyon avro ödendiğini açıklamasına rağmen şimdiki Başkan Bartomeu, gerçek bedelin 86,2 milyon avro olduğunu duyurmuştu. İspanyol basını ise transferinde komisyonlar ve aracılara ödenen miktarların ardından gerçek rakamın 94,8 milyon avro olduğunu iddia etmişti.
#neymar olayı
#Barcelona
#Josep Maria Bartomeu
#Sandro Rosell
#Futbol
9 yıl önce