|

Barcelona'nın futbolu tartışılıyor

Barcelona'da, teknik direktör Gerardo (Tata) Martino'nun takımına oynattığı futbol tartışma konusu oldu.

Aa
00:00 - 24/09/2013 Salı
Güncelleme: 10:38 - 24/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Barcelona'nın futbolu tartışılıyor
Barcelona'nın futbolu tartışılıyor

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde, ilk 5 haftadaki tüm maçlarını kazanan ve averajla Atletico Madrid'in üzerinde lider durumda bulunan Barcelona, farklı galibiyetler alsa da göze hoş gelen futbolun bittiği eleştirilerine maruz kalıyor.

Düzenlediği basın toplantısıyla bu yöndeki tepkilere yanıt veren Martino, eleştirilerin kendini hiç rahatsız etmediğini dile getirerek, "Barcelona mükemmel futboluyla öne çıkan bir takım oldu ve her zaman bu kıyaslama yapılacaktır. Ama teknik direktör, evden (Guardiola ve Vilanova örnekleri gibi) veya Hollandalı (Johan Cruyff) değilse bu kıyaslama daha fazla yapılacaktır. Benim açımdan önemli olan sağlam bir takım" dedi.

Barcelona'da rekorları kırmak gibi bir hedefi olmadığını belirten Martino, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Beni şu an ilgilendiren tek şey, yolumuza nasıl devam edeceğimiz. Eğer kazanmaya devam edersek, elbette daha iyi. Ama beni lig şampiyonluğunu kazanmak ilgilendiriyor. Geçen sezon Barcelona lig şampiyonu olduğunda ortalama yüzde 66 topa sahip olma oranı ile oynamış. Biz şu anda yüzde 65,8'deyiz. Eğer 0,2'lik oran, benim bu takımda her şeyi değiştireceğimi düşündürtüyorsa, ben buna cevap veremem.'

Ligde 4-0 kazandıkları Rayo Vallecano maçında, topla oynama yüzdelerinin düşük olmasından kaynaklanan eleştirilere ise Martino, 'Bizim futbolumuz rakibe bağlı. Geçen sezon Barcelona'nın ardından topa en fazla sahip olan takım Rayo olmuş. Rakibin nasıl oynadığına dikkat etmek gerekir. İleriye dönük futbolcularımızın, her zaman yaptıkları gibi, sahada oyundan zevk almalarını istiyoruz ama bazen rakibin özelliğine göre bu değişebilir. Diğer takıma da bakmak gerekir. Puan olarak mükemmel gidiyoruz, ama futbol olarak bu mükemmelliğe henüz yaklaşmadık. Elbette ki kendimizi iyileştirmemiz gerekiyor' dişe yanıt verdi.

11 yıl önce