|

Başarı gelmezse önlem alırız

F.Bahçe’de sezon başından beri beklenilen sonuçların gelmemesi, son olarak Avrupa Ligi’ndeki Zagreb maçında alınan yenilgi yönetimin sabrını taşırdı. Ligde yarın yapılacak Beşiktaş derbisi öncesi teknik heyet ve futbolcularla biraraya gelen yöneticiler, “Başarı gelmediği takdirde gerekli önlemleri alacağız. Top sizde, bu gidişatı değiştirin” diye sert çıktı.

Haber Merkezi
04:00 - 23/09/2018 Pazar
Güncelleme: 04:49 - 23/09/2018 Pazar
Yeni Şafak
Fenerbahçe'de Zagreb maçında alınan yenilgi yönetimin sabrını taşırdı.
Fenerbahçe'de Zagreb maçında alınan yenilgi yönetimin sabrını taşırdı.

Sezona istediği gibi başlayamayan, ligdeki ilk 5 maçında sadece 2 galibiyet ve 3 yenilgi alarak hanesine yazdırdığı 6 puanla 11. sırada bulunan Fenerbahçe’de, son olarak Avrupa Ligi’nde Dinamo Zagreb karşısında alınan 4-1’lik yenilgi yönetimin sabrı taştı. Bugüne kadar sessizliğini koruyan sarı-lacivertli yöneticiler, ligde yarın oynanacak zorlu Beşiktaş derbisi öncesi Samandıra Can Bartu Tesisleri’ne giderek teknik heyet ve futbolcularla uyarı mahiyetinde bir konuşma yaptıkları ortaya çıktı. Söz konusu toplantıda, göreve geldiği günden bu yana tranfser hamleleri beğenilmeyen ve camia tarafından eleştiri oklarının hedefinde oturan Fransız sportif direktör Damien Comolli de hazır bulundu.

ÖDEMELERİNİZİ ALIYORSUNUZ SİZ DE YAKIŞANI YAPIN

Takımın oynadığı futboldan kimsenin memnun olmadığının dile getirildiği görüşmede, “Takım olarak sergilediğiniz futbolla camiaya büyük bir hayal kırıklığı yaşattınız. Bu camiayı böyle üzmeye hakkınız yok. Futbolda elbette yenilmek de var ancak sizler sahada mücadele etmiyorsunuz. Ödemeleriniz zamanında yapılıyor, yönetim olarak ödemeleri zamanında yapmak için büyük fedakarlık yapıyoruz. Türkiye’de oyuncusuna borcu olmayan birkaç kulüpten biriyiz. Sizden sadece Fenerbahçe’ye yakışır bir futbol istiyoruz. Başarı yoksa ve sonuçta bir hayal kırıklığı varsa bunun tek sorumlusu ben ve yönetici arkadaşlarım. Başarı gelmediği takdirde gerekli önlemleri alacağız. Artık top sizde, başarılı olmanız gerekiyor, bu olumsuz gidişatı değiştirmeniz gerekiyor. Beşiktaş derbisinde sizden giydiğiniz o formaya yakışır bir futbol sergilemenizi bekliyoruz” ifadeleri kullanıldığı öğrenildi.

Çok büyük maç oynayacağız

F.Bahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, Beşiktaş ile oynayacakları maç öncesi oyuncularıyla yaptığı konuşmada derbinin önemine vurgu yaptı. “Çok büyük bir maç, çok önemli bir derbi oynayacağız” diyen Hollandalı teknik adam, “Dinamo Zagreb maçı artık geride kaldı, ayağa kalkma zamanı geldi. Ligde bizim için çok önem taşıyan bir maça çıkacağız. Hedefimiz kendi sahamızda mutlak galibiyet. Beşiktaş maçı farklı olacak. Bu karşılaşmada tam konsantre ve çok agresif olmalıyız. Kazanmak için tüm motivasyonumuzu sahaya yansıtmalıyız. Bununla ilgili hiçbir endişem yok. Derbiyi kazanmak için isteğinizi maksimum düzeyde sergilemek zorundasınız. En üst düzey performansımızı göstermeliyiz. Sonuna kadar mücadele etmeliyiz” diye konuştu.

  • Tazminat bedeli 1.9 milyon Euro
  • F.Bahçe’de yönetimin, teknik direktör Phillip Cocu’ya güveni azaldı. Yönetim teknik direktör adaylarıyla dirsek temasında bulunmaya başladı bile. Beşiktaş derbisinin kaybedilmesi durumunda Hollandalı teknik adamla yolların ayrılması planlanıyor. Cocu’nun 1 yıllık maaş bedeli olan tazminat bedelini ödenerek sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilecek. Bu rakamın da 2 milyon Euro civarı olduğu öğrenildi.
Beşiktaş maçına farklı kadro

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu Beşiktaş derbisinde ilk 11’de değişikliğe gidecek. Hollandalı teknik adamın defans, orta saha ve hücum mevkilerinde yine farklı isimlere şans vermesinin beklendiği öğrenildi. Dinamo Zagreb maçında forma giymeyen Volkan Demirel, Hasan Ali, Jailson, Ayew ve Slimani derbide yeniden ilk 11’e dönecek. Defans dörtlüsünün Şener, Neustarter, Mehmet Topal (Skrtel) ve Hasan Ali dörtlüsünden oluşması bekleniyor. Defansın vazgeçilmezi olan Skrtel’in sakatlığı ise derbi öncesi teknik heyeti düşündürüyor. Stoperde Reyes’in performansını yetersiz bulan Cocu’nun Skrtel’in oynamaması durumunda Neustadter’in yanında tecrübeli orta saha Mehmet Topal’ı oynatacağı öğrenildi. Kanatlarda ise Ayew ile Aatif’in forma giymesi bekleniyor. İleri uçta Cezayirli İslam Slimani sarı lacivertli takımın gol silahı olacak. Sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan uzak olan Hasan Ali kontrollü olarak takımla çalışmalara başlarken derbide oynaması bekleniyor.

Derbide kale Volkan’ın

Fenerbahçe’de tecrübeli kaleci Volkan Demirel, Beşiktaş derbisinde eldiveni yeniden devralacak. Teknik direktör Phillip Cocu yarınki Beşiktaş derbisinde ilk 11’de kaleci Volkan Demirel’e görev vereceği öğrenildi. Cocu, derbide Volkan’ın tecrübesinden faydalanmak istiyor. Volkan, kariyeri boyunca Kadıköy’de çıktığı 27 derbide hiç yenilgi görmedi.


Krizin adı Valbuena

Fenerbahçe’de teknik heyet tarafından Dinamo Zagreb maçı kadrosuna alınmayan Fransız yıldız Valbuena ile teknik direktör Phillip Cocu arasında soğuk rüzgarlar esiyor. Tecrübeli futbolcu, Zagreb deplasmanında kadroya alınmaması nedeniyle rahatsız ve bu rahatsızlığını açıkça dile getiriyor. Fransız yıldız Valbuena, sarı-lacivertli takımda kimseyle konuşmuyor. Tecrübeli futbolcu, ağrılarını gerekçe göstererek önceki günkü antrenmanda yer almadı ve özel program uyguladı. Valbuena antrenman sonrası ise hemen tesislerden ayrıldı.


Skrtel belirsizliği

Fenerbahçe’de sakatlığı nedeniyle Dinamo Zagreb maçında forma giyemeyen Skrtel’in durumu belirsizliğini koruyor. Sağlık heyeti, tecrübeli stopere yoğun tedavi uygularken, Skrtel’in bu maçta oynayıp oynamayacağı bugün yapılacak son kontrolden sonra belli olacak. Teknik direktör Cocu da, Skrtel’in durumunu yakından takip ediyor ve sağlık heyetinden bilgi alıyor. Diego Reyes’in performansından memnun kalmayan Cocu’nun, Skrtel’in yetişmemesi durumunda stoperde Mehmet Topal’a görev verebileceği öğrenildi.

#Fenerbahçe
#Süper Lig
#Philip Cocu
6 yıl önce