|

Basel yolunda kolay engel Braga

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki kura heyecanı son iki takım kalana kadar sürdü. Lokomotiv Moskova'yı eleyerek son 16 turuna kalan sarı-lacivertlilerin rakibi Portekiz'in Braga takımı oldu. İlk maç 10 Mart'ta Kadıköy'de; rövanş 17 Mart'ta Portekiz'de oynanacak.

Yeni Şafak
04:00 - 27/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:20 - 27/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Lokomotiv Moskova'yı UEFA Avrupa Ligi'nde safdışı bırakan Fenerbahçe, son 16 turunda Portekiz'in Braga Kulübü ile eşleşti. İsviçre'nin Nyon kentindeki kura çekimine tek Türk takımı olarak çıkan F.Bahçe'nin kura heyecanı son iki takım kalana kadar sürdü. Sarı-lacivertliler, kura toplarında sondan birinci takım olarak okunurken rakibi olarak da bir de Braga kaldı. Temsilcimiz, ilk maçı 10 Mart'ta sahasında oynayacak. Rövanş ise bir hafta sonra 17 Mart'ta Portekiz'de.


Çeyrek finallerin 7 ve 14 Nisan, yarı finallerin 28 Nisan ve 5 Mayıs'ta gerçekleştirileceği Avrupa Ligi'nin final maçı ise 18 Mayıs'ta İsviçre'nin Basel şehrindeki St Jakob-Park'ta oynanacak.



Rakibi uçakta öğrendiler


Rusya deplasmanından TSİ 12.55'te kalkan uçakla dönen F.Bahçe kafilesi, son 16 turundaki rakibini uçakta öğrendi. Kaptan pilot, rakibin Braga olduğunu anons edince futbolcular ve teknik heyette sevinç havası oluştu. Josef de Souza, “Hayatımda ilk defa havadayken rakibimizi öğrendim. Şansımız yüksek” dedi.



Braga'dan tweet!


UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda F.Bahçe ile eşleşen Braga Kulübü resmi Twitter hesabından kura sonrası Türkçe, 'Biz sizi ağırlamaktan' ifadesinin yer aldığı bir tweet atıldı. F.Bahçe de Portekiz ekibine Portekizce Obrigado (Teşekkürler) yanıtı verdi.



Az gol yiyor


F.Bahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 16 turundaki rakibi Braga, Portekiz'in kalburüstü takımlarından. Toplam kadro değeri 60 milyon Euro olan Braga, ligde az gol yemesiyle ünlü. (Grupta 6 maçta 4 gol yedi / Ligde 23 maçta 18 golü kalesinde gördü / maç başı ortalama 0.78) 2012-13 Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray'a evinde 2-1 yenilen Braga, İstanbul'da ise 2-0 kazanmıştı. 2011-12 sezonunda Beşiktaş ile UEFA Avrupa Ligi 2. turunda karşılaşan Portekiz ekibi, sahasında 2-0 yenildi, İstanbul'da 1-0 kazandı.



BRAGA KADROSU

Kaleciler: Matheus Lima, Jose Marafona, Tiago Sa


Defans: Wanderson Baiano, Marcelo Goiano, Ricardo Ferreira, Willy Boly, Andre Pinto, Djavan, Arghus, Stian Ringstad


Orta saha: Luiz Carlos Moreira, Alan Silva, Nikola Vukcevic, Mauro, Filipe Augusto, Josue, Alef Saldanha


Forvet: Rafa Silva, Nikola Stojiljkovic, Pedro Santos, Ahmed Hassan, Rui Fonte, Wilson Eduardo, Crislan, Aaron Niguez



Nasıl geldiler?


Avrupa Ligi F Grubu'nu Marsilya, Slavan Liberec ve Groningen'in üzerinde ilk sırada bitirdi. Son 32 turunda Sion'un 2-1 ve 2-2'lik sonuçlarla geçtiler.


23 maçta 4 kez yenilen Braga, Portekiz Ligi'nde liderin 15 puan gerisinde 4. sırada. Sezonun ilk yarısını Bursaspor'da geçiren Josue, kiralık olarak Braga forması giyiyor. Mısırlı Ahmed Hassan takımın en önemli gol silahı. Portekiz Ligi'nde şampiyonluğu bulunmayan, Braga, 2010-11'de UEFA Avrupa Ligi finali oynadı.



Paulo Fonseca: Favori değiliz





Braga Teknik Direktörü Paulo Fonseca, F.Bahçe ile eşleşmeleri sonrası turun favorisi olmadıkları itirafında bulundu. Genç teknik adam, hayal ettikleri kuranın bu olmadığını söylerken "Favori olmadığımızı biliyoruz. Muhteşem bir kadroya sahipler. Bruno Alves, van Persie, Nani, Fernandao gibi oyuncuları var. Zor maçlar bizi bekliyor" ifadelerini kullandı.





#Fenerbahçe
#Braga
#UEFA Avrupa Ligi
8 yıl önce