|

Başpehlivan Balaban

656. Tarihi KırkpınarYağlı Güreşleri'nde 2015 yılı başpehlivanı Orhan Okulu'yu altın puan ile yenen İsmail Balaban başpehlivan oldu. 2013'te ilk kez başpehlivanlığı kazanan İsmail Balaban ikinci kez mutlu sona ulaşmanın sevincini yaşadı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:23 - 17/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Başpehlivan Balaban
​Başpehlivan Balaban

Edirne'de düzenlenen 656. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı, finalde Orhan Okulu'yu yenen İsmail Balaban kazandı. Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen başpehlivanlık müsabakalarında, sırasıyla rakipleri Hüseyin Şahinal, Arif Akın, Ünal Karaman, Ali Gürbüz ve Şaban Yılmaz'ı yenerek finale yükselen 2015 yılı başpehlivanı Orhan Okulu ile Hakkı Aygün, Osman Özgün, Recep Kara, Salih Erinç ve Hamza Köseoğlu'na üstünlük sağlayan 2013 yılı başpehlivanı İsmail Balaban, finalde altın kemer için karşı karşıya geldi. İki Antalyalı başpehlivan, başcazgır Şükrü Kayabaş'ın anonsuyla er meydanına çıkarken, hakem ve cazgırların açtığı dev bir Türk bayrağı, Er Meydanı’nı dolduran binlerce güreş sever tarafından alkışlarla ayakta selamlandı.

Bu sırada 'Pele Mehmet' lakaplı cazgır Mehmet Turan, 15 Temmuz darbe girişimini lanetleyen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Vatandaşıyla bir olup darbecileri duman eden Reis" diye niteleyen manisi, tribünlerden alkış aldı. Küçük orta boydan itibaren Kırkpınar'da birçok kez karşı karşıya gelen iki Antalyalı başpehlivanın final mücadelesinin normal süresi ve puanlama bölümünde galip çıkmadı. Altın puan bölümünde ise kendisinin paçasını yakalamak istelen rakibini açık düşüren İsmail Balaban, başpehlivan oldu. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsmail Balaban'ın altın kemerini takarken, ikinci Orhan Okulu ile, 3. sırayı alan Şaban Yılmaz ve Hamza Köseoğlu'nun kupa ve madalyaları da verildi.

#Orhan Okulu
#İsmail Balaban
#Recep Tayyip Erdoğan
7 yıl önce