|

Bayern'de, Oliver Kahn şoku

Bayern Münih kalecisi Oliver Kahn'ın AC Milan'la yapılacak Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında cezası nedeniyle forma giyemeyeceği bildirildi.

İha
00:00 - 23/03/2007 Cuma
Güncelleme: 13:24 - 23/03/2007 Cuma
Yeni Şafak
Bayern'de, Oliver Kahn şoku
Bayern'de, Oliver Kahn şoku

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Disiplin Komitesi, uygunsuz davranışları nedeniyle, Bayern Münih'in tecrübeli kalecisi Oliver Kahn'a bir maç müsabakalardan men ve 20 bin İsviçre frangı (12 bin 339 euro) para cezası verdi. Buna göre, 37 yaşındaki Kahn, Alman ekibinin, 3 Nisan'da San Siro deplasmanında İtalyan ekibi AC Milan'la yapacağı Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında takımdaki yerini alamayacak.


Kahn, takımının iki hafta önce Real Madrid'le yaptığı ve 2-1 kazandığı Şampiyonlar Ligi çeyrek finale yükselme ikinci maçından sonra yapılan doping kontrolü sırasında yetkililere zorluk çıkartmıştı. Kahn, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada ise, yaptığı hatayı kabul etmiş ve tüm yetkililerden özür dilemişti. Tecrübeli Alman file bekçisi UEFA tarafından müsabakalardan men cezası almak istemediğini de sözlerine eklemişti.


UEFA Disiplin Komitesi, Bayern'in Brezilyalı savunma oyuncusu Lucio'ya da yine uygunsuz davranışları nedeniyle 6 bin 171 euro para cezasına çarptırdı.


Bu arada Bayern Münih Teknik Direktörü Ottmar Hitzfeld, UEFA'nın kararını temyiz edeceklerini duyurdu.


17 yıl önce