|

Bayrak Türkiye'de

4. Dünya Göçebe Oyunları 2020 yılında Türkiye’de düzenlenecek. 3. Dünya Göçebe Oyunları’nın kapanış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki yatırımlarla bir spor ve organizasyon ülkesi haline gelen Türkiye, bu değerli organizasyon vesilesiyle göçebe kültürünü korumak ve tanıtmaktan da gurur duyar” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:48 - 10/09/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Kırgızistan Başbakanı  Abılgaziyev, buzul suyunun yer aldığı kabı ve bayrağı, 2020 yılında düzenlenecek oyunların ev sahibi Türkiye’nin Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya teslim etti.
Kırgızistan Başbakanı Abılgaziyev, buzul suyunun yer aldığı kabı ve bayrağı, 2020 yılında düzenlenecek oyunların ev sahibi Türkiye’nin Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya teslim etti.

Kırgızistan’ın Colpon-Ata şehrinde 2-8 Eylül tarihlerinde düzenlenen 3. Dünya Göçebe Oyunları görkemli bir kapanış töreniyle sona erdi. Törene, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya da katıldı.

Kırgızistan Başbakanı Muhammedkalıy Abılgaziyev, buzul suyunun yer aldığı kabı ve bayrağı, 2020 yılında düzenlenecek oyunların ev sahibi Türkiye’nin Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya’ya teslim etti.

“Ana yurt Türkiye’den Ata yurt Kırgızistan’a 82 milyonun selamlarını getirdim” diyerek sözlerine başlayan Hamza Yerlikaya “Hepinizi muhabbetle selamlıyorum. Binlerce yılı aşan kardeşliğimizin, kadim bozkırın üzerinde yeniden buluşmasına vesile olan Göçebe Oyunları organizasyon heyetine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İlimiz, töremiz, birliğimiz
ve dirliğimiz daim olsun

3. Dünya Göçebe Oyunları’ndaki müsabakaların herhangi bir sportif faaliyetin çok daha ötesinde manalar içerdiğini vurgulayan Yerlikaya, “Buradaki katılımcıların her biri; atalarımızdan bize miras kalan bir emaneti omuzlarında taşıyorlar. Biz de bir sonraki oyunlara Türkiye’de ev sahipliği yapacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde gerçekleştirilen yatırımlarla bir spor ve organizasyon ülkesi haline gelen Türkiye, bu değerli organizasyon vesilesiyle göçebe kültürünü korumak ve tanıtmaktan da gurur duyar. Bu duygularla böyle muhteşem bir organizasyon gerçekleştiren kardeş Kırgızistan’a şükranlarımı sunuyorum. İlimiz, töremiz, birliğimiz ve dirliğimiz daim olsun” diye konuştu.

Bilal Erdoğan’ın başkanlığını yaptığı Dünya Etnospor Konfederasyonu’nun katkılarıyla düzenlenen 3. Dünya Göçebe Oyunları tüm dünyada ve Kırgızistan’da büyük yankı uyandırdı. Dünya Etnospor Konfederasyonu, Türkiye’de 2020 yılında yapılacak 4. Dünya Göçebe Oyunları’nın gerçekleştirilmesinde de önemli rol oynayacak.

Türkiye, oyunları 6 madalya ile
tamamladı

Tarihteki Türk kavimlerinin hayatına ve medeniyetine ışık tutmayı amaçlayan 3. Dünya Göçebe Oyunları’nda, 174 altın, 173 gümüş ve 247 bronz toplam 594 madalya dağıtıldı. Oyunlar mangala, ok atışı, mas ve bilek güreşi gibi geleneksel 37 spor dalında yapılırken Türkiye 2 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya ile 10. sırada tamamladı.

#Türkiye
#Hamza Yerlikaya
#Bilal Erdoğan
6 yıl önce