|

Bayram şekeri

Sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi'nde birbirinden güçlü rakipler arasında dişine göre bir rakiple eşleşti. F.Bahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla ilk maçı 19-20 Şubat'ta evinde, rövanşı 4-5 Mart'ta deplasmanda yapacak. G.Saray ise UEFA Kupası'nda Almanya Ligi'nin vasat takımlarından Bayer Leverkusen takımıyla 13-14 Şubat'ta Ali Sami Yen'de, 21 Şubat'ta deplasmanda oynayacak.

00:00 - 22/12/2007 Cumartesi
Güncelleme: 00:18 - 22/12/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Bayram şekeri
Bayram şekeri

Avrupa Kupaları'nda kura çekimi dün İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi. Temsilcilerimiz F.Bahçe ile G.Saray zorlu rakipler arasından eleyebilecekleri takımlarla eşleşti. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden sarı-lacivertliler şanslı bir kura çekti. F.Bahçe Chelsea, Real Madrid, Milan, M.United, Barcelona gibi devlerin yer aldığı torbadan İspanya'nın Sevilla takımını çekti. F.Bahçe ilk maçı 19 ya da 20 Şubat'ta Saracoğlu'nda oynayacak.


G.SARAY'A ALMAN ÇIKTI

UEFA Kupası 3. turunda mücadele edecek G.Saray ise Almanya'nın Bayer Leverkusen takımıyla karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar ilk maçı 13 ya da 14 Şubat'ta Ali Sami Yen'de oynayacak. Sarı-kırmızılılar Leverkusen'i elerlerse 4. turda Zürih-Hamburg eşleşmesinde turu geçen takımla oynayacak. UEFA Kupası'nı daha önce kazanan G.Saray'ın Leverkusen'i eleme olasılığının yüksek olduğu belirtiliyor.


Birleşmiş Milletler gibi

Sevilla, kadrosunda 19 yabancı oyuncu bulunduruyor. İspanyol ekibinde 4 Brezilyalı, 2 Malili, 1'er de Sırp, Fransız, Kolombiyalı, Hollandalı, Alman, Arjantinli, Portekizli, Danimarkalı, Belçikalı, İtalyan, Rus, Uruguaylı ve Fildişi Sahilleri'nden oyuncu yer alıyor. Sevilla, büyük başarılar kazandıran teknik direktör Juande Ramos'u İngiltere'nin Tottenham takımına kaptırdı. Takımın başına Manuel Jimenez getirildi.


Sevilla'nın kadrosu

Kaleciler:

Palop, Sanctis.

Defans: Casado, Navarro, Dragutinovic, Alves, Escude, Mosquera, Boulahrouz, Hinkel, Crespo, Fazio. Orta Saha:

Valente, Claro, Navas, Poulsen, Renato, Trinidad, Soler, Mul, Keita, Maresca, Ligero

Forvet: Kerzhakov, Fabiano,Kanoute, Chevanton, Kone.


UEFA Kupası koleksiyoncusu

F.Bahçe'nin rakibi Sevilla son dönemde Avrupa'da elde ettiği başarılarla dikkat çekiyor. İspanyol ekibi, son iki sezonda üst üste UEFA Kupası'nı kazanırken, 2006'da da Süper Kupası'nı müzesine götürdü. Avrupa'daki başarılarını henüz kendi ligine yansıtamayan Sevilla, ligde tek şampiyonluğunu 1946 yılında aldı.



16 yıl önce