|

Belçika'da Ahmed Hassan fırtınası

Anderlecht'te forma giyen Beşiktaş'ın eski oyuncusu Ahmed Hassan, geçen hafta "haftanın futbolcusu" seçildikten sonra, bu hafta da Geng maçında 2 gol ve 2 asistle günün oyuncusu oldu.

Aa
00:00 - 15/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 11:03 - 15/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Belçika'da Ahmed Hassan fırtınası
Belçika'da Ahmed Hassan fırtınası

Mısırlı Hassan, Anderlecht-Geng maçında, dünyada çok ender görülen bir pozisyonda sağ kanattan kaleye yaklaşık 40 metre uzaklıkta vurduğu uzun topu kalecinin üstünden aşırarak gol attı. Maçın ardından Hassan, yine Belçika basınından tam not aldı.


Böylece Geng'i deplasmanda 1-0, sahasında ise 6-0 yenen Anderlecht kupada yarı finale yükseldi. Ligde de 1 kez karşılaşan 2 takım, bu maçta 1-1 berabere kalmıştı.


Belçika Birinci Ligi'nde şu an Racing Geng 57 puanla ilk sırada yer alırken, Anderlecht ise 55 puanla 2. sırada yer alıyor.


TÜRK KALECİYE TAM NOT

Öte yandan, Belçika Birinci Futbol Ligi lideri Racing Geng'in kalesini koruyan Türk futbolcu Sinan Bolat, Belçika basınından tam not aldı.


Racing Geng ile 2. sıradan takipçisi Anderlecht arasında yapılan Belçika Kupası Çeyrek Final maçında Geng'in kalesini koruyan 18 yaşındaki Bolat, performansıyla göz dolduruyor.


Bolat, çeyrek final maçının ilk yarısında 1 gol yedikten sonra ikinci yarının başında Anderlechtli santrfor Frutos'a ceza alanı içinde yaptığı hareket sonucu kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı.


Belçika basını tarafından el üstünde tutulan genç kaleci, hem Türk hem de Belçika pasaportu taşıyor. Yorumculara göre ileride Avrupa'nın en iyi kalecilerinden biri olacak olan Bolat, kaleciliğinin yanı sıra risk alan çok iyi bir futbolcu olarak değerlendiriliyor.


Bu arada, Bolat'ın kırmızı kartla sahayı terk etmesinin ardından kalesini Verhulst'a emanet eden Geng, kalesinde 5 gol daha gördü ve maçtan 6-0 yenik ayrıldı.


17 yıl önce