|

Belhanda'ya söz kesildi

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmesi beklenen Galatasaray’da yaprak dökümü devam ediyor. Rodrigues’in satılması, Eren ile Serdar’ın da kadro dışı bırakılmasıyla güç kaybeden sarı-kırmızılılarda, Belhanda için Al İttihad ile 9 milyon Euro karşılığında el sıkışıldı. Faslı yıldız da Suudi ekibiyle 5,5 milyon Euro’ya anlaştı.

Umut Yılmaz
04:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 04:06 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Younes Belhanda
Younes Belhanda

Devre arası transfer döneminde kadrosuna transfer yaparak güçlendirmesi beklenen Galatasaray, gönderdiği oyuncularla gündem oluyor. Eren’i kadro dışı bırakan, Serdar’ı satış listesine koyan sarı-kırmızılılar, Garry Rodrigues’i 10.5 milyon Dolar karşılığında Al İttihad’e gönderdi. Suudi Arabistan ekibinin yeni hedefi ise Younes Belhanda. Faslı futbolcu için bir süredir Galatasaray ile pazarlık halinde olan Al İttihad yöneticileri, yönetimi bonservis konusunda ikna etti. Belhanda için yapılan pazarlıklar sonrasında Suudi Arabistan ekibi teklifini 9 milyon Euro’ya kadar yükseltirken, Galatasaray yönetimi tarafından kabul edildi. Suudi ekibi Belhanda’ya ilk başta 4 milyon Euro teklif eden, sonra ise 4.5 milyon Euro’ya çıkan Suudi ekibi, 6 milyon Euro isteyen 28 yaşındaki futbolcu ile 5.5 milyon Euro karşılığında el sıkıştı. Bu gelişmeler üzerine Belhanda, Galatasaray’dan ayrılmak istediğini teknik kadroya iletti.

FERNANDES GÜNDEMDE

Galatasaray’ın Belhanda’nın yerine düşündüğü isim ise Lokomotiv Moskova’dan Manuel Fernandes. Rus ekibi ile 6 aylık sözleşmesi kalan ve yeni sözleşme konusunda anlaşma sağlayamayan Portekizli futbolcu, takımının devre arası kampına da alınmadı. Lokomotiv Moskova’nın satış listesinde yer alan Fernandes’in düşük bir bonservis bedeliyle transfer edilmesi planlanıyor. Portekizli oyuncu, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele edecek olan Galatasaray’a sıcak bakıyor. 2014 yılında Beşiktaş’tan bedelsiz bir şekilde Rusya’nın yolunu Fernandes kariyerinde Benfica, Everton, Valencia gibi önemli takımlarda forma giymişti. 32 yaşındaki futbolcu bu sezon Lokomotif Moskova’da çıktığı 22 maçta 3 gol ve 4 asistlik performans sergiledi.

Aslan kupa mesaisinde

Devre arası kamp programını tamamlayan ve İstanbul’a dönen Galatasaray, resmi maçlarına Türkiye Kupası ile birlikte başlıyor. Sarı-kırmızılılar, son 16 turu ilk maçı için bugün Boluspor’a konuk oluyor. Bolu Atatürk Stadı’nda saat 19.50’de başlayacak maçı hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek. Maç ATV’den yayınlanacak. G.Saray’da Japonya Milli Takımı ile Asya Kupası’nda olan Yugo Nagatomo ile Boluspor maçı kadrosuna alınmayan Fernando Muslera, Bolu’ya gelmedi. Türkiye Kupası Son 16 Turu’ndaki diğer iki maç ise saat 16.00’da Kayseri-Akhisar ve 18.00’de Antalya-Göztepe arasında oynanacak.

Yeni 10 numara Teji Savanier

Galatasaray, Fransa’da Nimes forması giyen Teji Savanier’i transfer etmek için harekete geçti. Fransız gazeteci Romain Collet-Gaudin, sarı-kırmızılı takımın 27 yaşındaki orta saha oyuncusu için 6 milyon Euro teklif ettiğini açıkladı. Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Romain Collet-Gaudin, yaptığı Teji Savanier paylaşımı ile Galatasaray taraftarlarını heyecanlandırdı. 27 yaşındaki Fransız oyuncu, merkez orta saha ve 10 numara pozisyonlarında forma giyiyor. Piyasa değeri 10 milyon Euro olan Savanier, futbol eğitimini Montpellier altyapısında aldı. Arles formasıyla beklediği çıkışı yakalayan Fransız oyuncu, 2015 yılında bedelsiz olarak Nimes’e transfer oldu. Savanier bu sezon Nimes formasıyla çıktığı 15 resmi maçta 2 gol ve 5 asist kaydetti. Yıldız oyuncunun Nimes ile 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor. Öte yandan Savanier, Fransa Ligue 1’de ilk yarının dribbling istatistiklerinde Neymar ve Mbappe’den sonra en iyi üçüncü isim olmuştu.

  • Alan’da sözleşme krizi
  • Galatasaray’ın forvet bölgesine katmaya çalıştığı Alan Carvalho’nun Guangzhou Evergrande ile sözleşme krizi yaşadığı öğrenildi. Brezilyalı futbolcunun sözleşmesinde 1 yıllık opsiyon bulunduğu ve opsiyonun Çin Kulübü tarafından kullanıldığı iddia edildi. 29 yaşındaki futbolcu böyle bir opsiyonu kullanmadığını iddia etse de Çin Kulübü 11,1 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattığı oyuncuyu bedelsiz göndermek istemiyor. Sarı-kırmızılı kulübün görevlendirdiği avukatlar Alan’ın sözleşmesini inceliyor.Bir ceza almak istemeyen Galatasaray, incelemeden olumlu sonuç çıkar ise sözleşme imzalayacak.
  • TÜRKÇE DERS ALIYOR
  • Guangzhou Evergrande’nin Dubai kampına katılan Alan, takım arkadaşı eski Beşiktaşlı Talisca’nın paylaştığı görüntülerde Türkçe konuştu. Talisca’nın “Merhaba” demesine Alan “İyi, teşekkürler” cevabını vermesi “Transfer öncesi ders alıyor” yorumunda bulunuldu.
Fiziksel olarak hazırım

Katar Ligi takımlarından Al-Gharafa’da forma giyen Galatasaray’ın eski yıldızı Wesley Sneijder kariyeriyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hollanda basınına yaptığı açıklamada hala kendini iyi hissettiğini ve sadece kuşkuları olduğunu dile getiren yıldız futbolcu, “Her maçtan sonra futbol hayatımı bitirmek zorunda olduğuma dair olan kuşkularım yok oluyor fakat bu yaz şimdikine oranla daha fazla acı çekeceğim. 35 yaşına geldiğimde artık kendimi değerlendirmek istiyorum. Kariyerim boyunca neredeyse her zaman oynadığımı farkettim. Mümkün olan en uzun süre boyunca devam etmek istiyorum” dedi.

#Belhanda
#Galatasaray
#Transfer
5 yıl önce