|

Ben Arfa'ya en iyi teklif F.Bahçe'den

Fransız L'Equipe gazetesi, PSG, Lyon ve Barcelona'nın listesindeki 29 yaşındaki oyuncu için F.Bahçe'nin yıllık 4 milyon Euro teklif ettiğini yazdı. Fransız yıldız, bu sezon Nice’de 37 maçta 18 gol ve 6 asistle dikkatleri üzerine çekti

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:13 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fenerbahçe, bir süreden beri peşinde olduğu Fransa'nın Nice takımının tecrübeli oyuncusu Hatem Ben Arfa ile 3 yıllığına anlaştığı öğrenildi. Sarı-lacivertlilerin, Ben Arfa'ya 3.5 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme önerdiği ve imza parası ödemeyi de kabul ettiği bildirildi. Çin takımları da dahil PSG, Lyon ve Barcelona'nın da listesinde bulunan Fransız yıldızın maç başı ve bonuslarla birlikte alacağı paranın 4 milyon Euro'yu aşacağı öğrenildi. Sarı-lacivertliler, 29 yaşındaki oyuncunun transferini tamamlayarak 10 numara sorununu çözmeyi planlıyor. Fransa basınının önemli gazetesi L'equipe, Ben Arfa için en cazip teklifi F.Bahçe'nin yaptığını yazdı. Gazete haberinde, sarı-lacivertli ekibin Ben Arfa'yı yeni sezonun yüzü olarak kullanmayı hedeflediği ve başarılı oyuncunun buradan gelecek reklam gelirlerini de cebine koyacağı belirtildi. Fenerbahçe sayesinde imzalayacağı yeni sponsorluk anlaşmaları çerçevesinde ciddi bir ekstra gelir elde edeceği kaydedilen Fransız futbolcunun, söz konusu mali şartlar ve fırsatlar sebebiyle Türkiye'ye gelmeye sıcak baktığı ifade edildi. Fenerbahçe'nin kendisine yaptığı teklifi özellikle reddetmeyen ve olası bir transfere açık kapı bırakan Ben Arfa'nın, önceliği Fransa Ligi'ne verdiği gerekçesiyle henüz nihai karara varamadığı da iddia edildi. Deneyimli oyuncu, 2015-16 sezonunda Nice forması altında 37 resmi maçta 18 gol ve 6 asistlik performans sergiledi.



Aatif ile anlaşma tamam


Fenerbahçe, Sivasspor'un golcü oyuncusu Aatif Chahechouhe ile anlaşmaya vardı. Trabzonspor ve Osmanlıspor'un da istediği Faslı yıldız, Fenerbahçe'nin teklifini kabul etti. Bu sezon 1 maçlık sarı kart cezası dışındaki 33 maçta da forma giyen Aatif, 12 gol ve 3 asistlik performans sergiledi. Sarı-lacivertli ekibin 29 yaşındaki oyuncuyla 1.3 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme imzalayacağı öğrenildi. F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz bir araya gelerek bu transfere son noktayı koyacak. Sarı-lacivertliler, Aatif'ın bonservisi için Sivasspor'a 2 milyon Euro ve Uygar Mert Zeybek ve Ramazan Civelek'i verecek.



Savunma değişiyor


Alves, Kadlec, Ba ve Caner Erkin ile yollarını ayıran Fenerbahçe'de yeni sezonda defans tamamen değişiyor. Sağ bekte Gökhan Gönül ile anlaşılamaması durumunda sarı-lacivertli takımın yeni sezonda ideal defans dörtlüsünden sadece Simon Kjaer takımda kalacak ve savunma tamamen değişecek. F.Bahçe'nin kadrosunda stoper olarak sadece Kjaer kaldı. Teknik direktör Vitor Pereira'nın defans mevkiine en az 2 stoper daha transfer edilmesini istediği, 4. stoper olarak ise genç Hakan Cin-


emre'yi kadroda tutmayı planladığı kaydedildi.



Simon Kjaer'e 15 milyon €


F.Bahçe'de defansın vazgeçilmezi Simon Kjaer'e Avrupa'nın önemli kulüplerinden ciddi transfer teklifleri var. Sarı-lacivertliler, Danimarkalı savunma oyuncusu için istediği bonservis bedelini 15 milyon Euro olarak belirledi. Kjaer, daha önce yaptığı açıklamalarda F.Bahçe'den ayrılmayı düşünmediğini dile getirmişti.




#Fenerbahçe
#Aatif Chahechouhe
8 yıl önce