|

'Ben nöbetçi hoca değilim'

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, 'Ben nöbetçi hoca değil, Gençlerbirliği'nin, İlhan Cavcav'ın inandığı, güvendiği bir hocayım. Onun için de bugün buradayım' dedi.

Yeni Şafak
13:10 - 18/12/2015 Cuma
Güncelleme: 11:17 - 18/12/2015 Cuma
IHA

Gençlerbirliği'nde Teknik Direktör Mehmet Özdilek'in görevine son verilmesinin ardından takımın başına getirilen Mustafa Kaplan ile Fenerbahçe maçı hazırlıklarını devam ediyor. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan Kaplan yönetimindeki antrenman, koordinasyon çalışmalarıyla devam etti. Hazırlıklar, yarı alanda yapılan çift kale maç ile son buldu. Tedavileri devam eden Doğa, Djalma ve Halil İbrahim çalışmalarda yer almadı.



Gençlerbirliği takımına gelişi hakkında açıklamalarda bulunan Kaplan, “Bütün kulüplerde bir nöbetçi hoca vardır. Her kulübün böyle bir boşluk oluştuğu zaman inanacağı, güveneceği bir hoca vardır. Başkanımız da bu konuda bize güveniyor. Bize güvendiği için de ben ona teşekkür ediyorum. Başkanımız bu görevi bize verdi, biz de bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı.



'Ben nöbetçi hoca değilim'

“Ben zorlukları seven, her zaman taşın altına elini sokan bir adamım” diyen Kaplan, şunları kaydetti:


"Hiçbir zaman korkmuyorum. Ben oyuncu grubuna da çok güveniyorum, inanıyorum. Sonuçta 5 oyuncuyu Hacettepe'den ben getirmiştim. Bu sene yapılan yabancı transferlerin 5 tanesini de ben almıştım. Camiayı ve futbolcuları iyi biliyorum. Biz bunun altından rahatlıkla da kalkacağız ama ben yine söylüyorum; ben nöbetçi hoca değil, Gençlerbirliği'nin, İlhan Cavcav'ın inandığı, güvendiği bir hocayım. Onun için de bugün buradayım.”



'Biz bu kulübün askeriyiz'

Fenerbahçe maçı öncesi taraftarlardan destek isteyen Kaplan, “Bundan sonraki süreci başkan bilir, yönetim kurulu bilir. Biz önümüzdeki 2 maça bakacağız. Önce Fenerbahçe, sonra pazartesi oynayacağımız Eskişehirspor maçı var. Ondan tekrar otururuz, başkanımız, yönetim kurulumuz ona göre karar veririz. Başkanımızın vereceği her türlü karara saygılıyız. Başkanımız 'devam et' derse ederiz, 'Hacettepe'ye git' derse gideriz, 'aşağıda kal' derse gideriz. Çünkü biz bu kulübün askeriyiz. Bana göre her kulübün daimi hocaları vardır. Biz de bunlardan bir tanesiyiz. Mustafa Kaplan'ın Türk futboluna yaptıkları da ortada. Ankaragücü'nde yaptıklarıyla, Hacettepe'de yaptıklarıyla her şey ortada ama burada benim istediğim pazar günü taraftarlarımızın takımımıza sahip çıkmaları, bizi desteklemeleri; bu ligde herkes herkesi yenebiliyor. Biz geçen sene de Fenerbahçe'yi Ankara'da 2-1 yenmiştik. O zaman da ben bu takımın yardımcı antrenörüydüm” şeklinde konuştu.






#gençlerbirliği
#Mustafa Kaplan
#teknik direktör
#fenerbahçe
8 yıl önce