|

Benzema ve Valbuena'ya bir şok daha

Fransa Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, şantaj soruşturmasında adları geçen Karim Benzema ve Mathieu Valbuena'yı, Almanya ve İngiltere ile oynanacak hazırlık maçlarının kadrosuna almadı.

Yeni Şafak
17:41 - 5/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 14:47 - 5/11/2015 Perşembe
AA

Deschamps, düzenlediği basın toplantısında, Real Madrid'de forma giyen Benzema ve Lyon'da oynayan Valbuena'nın, 13 Kasım'da Almanya ve 17 Kasım'da İngiltere ile yapılacak dostluk maçlarında forma giymeyeceğini açıkladı.



Fransız teknik adam, 2 ismin kadro dışı bırakılmasının şantaj iddialarıyla ilgili olmadığını belirterek Benzema'nın sakatlığı, Valbuena'nın da psikolojik durumu nedeniyle karşılaşmalarda forma giymeyeceğini söyledi.



Benzema hakkındaki soruşturmayla ilgili konuşmak istemeyen Deschamps, "Olay hakkında herkes ne biliyorsa ben de o kadar bilgiye sahibim. Yargıya yansımış bir durum var. Bırakalım adalet işini yapsın" ifadelerini kullandı.



'Müvekkilim bütün suçlamaları reddetti'

Benzema'nın avukatı Sylvain Cormier, Fransız futbolcunun şantaj suçlamalarını kabul ettiğine dair ülke basınında yer alan haberleri yalanladı. Cormier, basın mensuplarına yaptığı açıklamada müvekkilinin gözaltındayken bütün suçlamaları reddederek masum olduğunu söylediğini kaydetti.



Lyon'da oynayan Valbuena'ya şantaj yaptığı suçlamasıyla gözaltına alınan Real Madrid'in Fransız milli futbolcusu Benzema hakkında soruşturma başlatılmıştı.



Konuyla ilgili soruşturma Valbuena'nın "mal varlığını gasp etme girişimi" konusunda yürütülüyor. Valbuena'ya, özel hayatına ilişkin gizli olarak çekilmiş bir videonun gönderilerek şantaj yapıldığı ve kendisinden 150 bin euro istendiği iddia ediliyor.



Olayla ilgili olduğu belirlenen üç kişinin tutuklu bulunduğu soruşturma kapsamında Fransız futbolcu Djibril Cisse de başkent Paris'te 13 Ekim'de gözaltına alınmış, aynı gün serbest bırakılmıştı. Cisse, olayın ardından bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada futbolu bıraktığını duyurmuştu.

#valbuena
#benzema
#fransa milli takımı
#kadro dışı
8 yıl önce