|

Berkant eski günlerini arıyor

Bir dönem Türk futbolunun en çok gelecek vaad eden futbolcuları arasında gösterilmesine rağmen kariyerindeki büyük düşüşle dikkatleri üzerine çeken Berkant Göktan, hedefinin eski günlerine dönerek A Milli Takım formasını giymek olduğunu söyledi.

MÜNİH (İHA)
00:00 - 16/04/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:59 - 16/04/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Berkant eski günlerini arıyor
Berkant eski günlerini arıyor

Türk Ümit Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Berkant Göktan, yıllar sonra çıkış noktası olan Alman Güney Bölge Ligi'ne döndüğü, 2. Futbol Ligi takımı 1860 Münih'te attığı güzel gollerle tekrar eski günlerine dönüşünün sinyallerini veriyor. Sezonun ikinci yarısında forma giymeye başlayan Berkant, toplam yedi karşılaşmada 4 gol atarak taraftarların yanı sıra teknik direktör Marco Kurz'un da favori oyuncuları arasında yer almasını bildi.


Bayern Münih'in alt yapısında yetiştikten sonra geleceğin yıldızı olarak lanse edilen ve Galatasaray'a transfer edilen Berkant daha sonra Beşiktaş'ta da top koşturmuştu. Berkant, henüz 17 yaşındayken Bayern Münih formasıyla Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'a karşı forma giymeyi başardı. Berkant Göktan, mücadelesini sürdürdüğü Almanya Güney Bölge Ligi'nde tekrar eski formuna kavuşup başarılı olmak istediğini ifade etti.


Berkant, Türkiye'de hatalar yaptığını itiraf ederek, "Türkiye'de top koşturduğum yıllarda bazı hatalarım oldu. Ancak bu özel sorunları telafi ederek eski günlerime dönmek için çok çalıştım ve nihayet başardım. Gollerimin arkası gelecek" diye konuştu. Berkant, en büyük hedefinin bir gün A Milli Takım forması giymek olduğunu belirterek "En büyük arzum A Milli Takımda ay yıldızlı formayı giymek. Fatih Terim'in bana bir şans vermesini istiyorum" dedi.


Bu arada, sözleşmesi bu yıl sona erecek olan Berkant için kulübünün yeni bir sözleşme hazırlayacağı ifade ediliyor.

17 yıl önce