|

Bernd Schuster kampı bekliyor

Alman teknik adam Beşiktaş'ın maçlarını kasetlerden izledi. Delgado ve Tabata'yı yetersiz buldu. Tello ve Holosko da Schuster'i tatmin etmedi. Alman teknik adam kararını Avusturya kampı sonrası vereceğini açıkladı

Engin Albayrak
00:00 - 12/06/2010 Cumartesi
Güncelleme: 02:31 - 12/06/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Bernd Schuster  kampı bekliyor
Bernd Schuster kampı bekliyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, kasetlerden izlediği siyah-beyazlı takım hakkında raporunu belirledi. Alman teknik adamın edindiği ilk izlenimin olumlu olduğu, takımda kimlerin gidip kimlerin kalacağı konusundaki raporunu Avusturya kampından sonra vereceğini bildirdi. Schuster'in kasetlerden izlediği Beşiktaş hakkında görüşünü paylaştığı yöneticilere Tabata ve Delgado'yu yeterli bulmadığını söylediği öğrenildi. Alman teknik adam takımdaki diğer yabancılardan Tello ve Holosko'yu da çok fazla beğenmediği ancak kesin raporunu Avusturya kampı sonrasında vereceğini söylediği belirtildi. Schuster'in yöneticilere “Kaset görüntüleri yanıltıcı olabilir. Futbolcuları bir de ben çıplak gözle görmeliyim. Bu nedenle hepsini Avusturya kampında görmek istiyorum” dediği ifade edildi.


Naz yapan oyuncuyu istemem

Beşiktaş teknik direktörü Bernd Schuster ile yönetim arasında yapılan ilk görüşmede transfer konusunun ele alındığı, Alman teknik adamın Quaresma konusunda fazla ısrarcı olunmaması yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Schuster'in yöneticilere “Quaresma çok iyi bir isim. Ancak ben takımımda istekli futbolcu isterim. Daha gelmeden naz yapan futbolcudan verim alamam” diye karşı görüş bildirdiği öğrenildi. Alman teknik adamın savaşan, koşan bir takım kurmayı istediğini söylediği ve “Kaprisli futbolculara kapım kapalı. Takımı için her şeyini ortaya koyacak oyuncularla başarı kazanılır. Transferi yaparken bunu göz önünde tutmalıyız” dediği ifade edildi.


Guti damping yaptı

Schuster'in Beşiktaş teknik direktörlüğüne getirilmesi, Guti'nin de yolunu açtı. Real Madrid'in yıldız futbolcusunun eski teknik direktörü ile yaptığı görüşmede ikna olduğu ve istediği ücrette indirime gittiği ileri sürüldü. Daha önce Beşiktaşlı yöneticilerle yaptığı görüşmede yıllık 4 milyon euro talep eden Guti'nin, Alman teknik adamla yaptığı görüşmenin ardından siyah-beyazlı yöneticilere 3 milyon euroya gelebileceğini söylediği ifade edildi. Beşiktaş yönetiminin İspanyol futbolcunun transferini bitirmesinin an meselesi olduğu belirtildi.


'Schuster'in yıldızı olurum'

Beşiktaş'ın deneyimli oyuncularından İbrahim Üzülmez, yeni teknik direktör Schuster'i değerlendirdi. Siyah-beyazlı kulüpte bir çok teknik adamla çalıştığını belirten İbrahim Üzülmez, Beşiktaş'ın yeni anlaştığı Alman hocanın mücadeleci ve hırslı futbolcuları sevdiğini belirterek, “Lucescu, Daum, Del Bosque, Tigana, Ertuğrul Sağlam ve Mustafa Denizli benden hiç vazgeçmedi. Schuster de vazgeçemeyecek. Schuster'in yıldızı olacağım” dedi.




14 yıl önce