|

'Beşiktaş Bayern Münih gibi'

Sezon başında Beşiktaş'a transfer edilen Alman futbolcu Mario Gomez, Siyah-Beyazlılar'da Bayern Münih'te olduğu gibi her maçı kazanabileceklerini hissettiğini söyledi.

Yeni Şafak
18:29 - 9/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:31 - 9/11/2015 Pazartesi
AA

Gomez, Alman Kicker dergisine verdiği röportajda, kariyerinde 18 yaşında hayal ettiğinin fazlasına ulaştığını ancak yine de daha fazla şampiyonluk kazanmak istediğini belirtti.



Sezon başında İngiltere'ye gitmek için iyi bir opsiyona sahip olduğunu ancak kendisine yüzde 100 ihtiyaç duyulan ve başarıya ulaşacak bir kulübe gitmek istediğini anlatan Alman oyuncu, "Bayern Münih'te olduğu gibi Beşiktaş'ta da her maçı kazanabileceğimi hissediyorum. Bu beni harekete geçiriyor. Beşiktaş benim için her şeyi yaptı. Şimdiye kadar her şey istediğim gibi" ifadelerini kullandı.



Şenol Güneş Heynckes'e benziyor

Fiorentina'nın eski teknik direktörü Vincenzo Montella'nın antrenmanlarından sonra kendisini tam olarak formda hissetmediğini belirten Gomez, "Teknik direktör Şenol Güneş'e gerçekten form yakalamak için yoğun antrenmana ihtiyacım olduğunu söyledim. 4-5 haftadan sonra 'keşke bir şey söylemeseydim' diyorum. Güneş, motive edici sözlerle sahada meyvesini alıyor. Yoğun antrenman yaptıran Jupp Heynckes gibi" şeklinde konuştu.



Beşiktaş'a gelerek doğru bir karar aldığını söyleyen 30 yaşındaki oyuncu, hedefinin şampiyonluğa ulaşmak olduğunu, bunun için de derbi maçlarda iyi sonuçlar elde etmeleri gerektiğini bildirdi.



'Goller gelecek'

Gomez, atacağı gol sayısının önemli olmadığını vurgulayarak, "İlk haftalarda bana Podolski, Van Persie, Eto'o'dan fazla gol atıp atamayacağım soruluyordu. Ben şampiyon olmak istiyorum. Formda olduğum zaman goller de gelecektir" diye konuştu.



Almanya Milli Takımı'na çağrıldığı için mutlu olduğunu belirten Gomez, 4-5 yıl daha futbol oynayacağını ve bu dönemin tadını çıkarmak istediğini kaydetti. Gomez, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda yer almanın başarılı bir sezonun doruk noktası olacağını da sözlerine ekledi.

#Mario Gomez
#Beşiktaş
#Alman Milli Takımı
#Futbol
8 yıl önce