|

Beşiktaş ile oynayacağımız için memnunuz

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Dinamo Kiev'in teknik direktörü Yuri Semin ve kulüp başkanı İgor Surkis Türk gazetecilerle bir araya geldi.

İha
00:00 - 4/02/2011 Cuma
Güncelleme: 17:18 - 4/02/2011 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş ile oynayacağımız için memnunuz
Beşiktaş ile oynayacağımız için memnunuz

Beşiktaş'la oynayacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Dinamo Kiev Teknik Direktörü Yuri Semin, "Beşiktaş gibi popüler, uluslararası arenada kendini kabul ettirmiş bir takımla oynayacağımız için memnunuz. İlginç bir maç olacak. Şanslarımız eşit. Onların yıldızları varsa, bizim de Shevchenko, Milevski gibi yıldızlarımız ve milli takımlarda oynayan futbolcularımız var. Futbolculardan korkmuyoruz, takımdan korkuyoruz. Beşiktaş çok popüler bir takım, bu takıma saygı duyuyoruz. Çok fazla yıldızları var. En önemlisi, futbolcuların değil, takımın tamamının tehlikeli olması" diye konuştu.


Beşiktaş'ın dünyaca ünlü bir taraftar topluluğu olduğuna dikkat çeker Semin, "İstanbul'daki maç için bundan çekiniyor musunuz?" sorusuna ise, "Bu çok iyi. Demek ki çok güzel bir futbol atmosferi olacak" diye yanıtladı.


Türk futbolunun geliştiğini dile getiren Semin, "Türk takımlarının rekabet güçleri yüksek. Türk futbolunu çok yakından takip ediyoruz" şeklinde konuştu.


FIFA'nın spora siyaset karışması nedeniyle Ukrayna'yı milli takım ve kulüpler düzeyinde her türlü müsabakadan men etmekle tehdit etmesi konusunda ise Samin, "Bu konuda sağduyulu olunacağına düşünüyorum. Bu tehdidin ortadan kalkacağına eminim" dedi.


Dinamo Kiev Başkanı İgor Surkis de, "Beşiktaş ünlü, güçlü ve gelenekleri olan bir takım. Çok ciddi hazırlanıyoruz. Rahatlığa kapılmıyoruz. Beşiktaş'ın başında, Ukraynalı Shaktar Donetsk'ten bildiğimiz, Real Madrid'i de çalıştıran bir isim var. Rakibimiz çok ciddi transferler yaptı. Tüm bu futbolcular tabi bizim karşımızda oynayamayacak, ama Beşiktaş yine de ciddi bir ekip. Bence şanslarımız yüzde 50, yüzde 50. Çünkü Beşiktaş'ın başında artık Mircea Lucescu yok. Lucescu'yu Ukrayna liginden tanıyoruz. Bizi çok hüsrana uğrattı. Beşiktaş'ım başında o varken UEFA'da bu takımı geçemedik. Umarım bu sefer kazanan taraf biz oluruz. Geçmişi hatırlamak istemiyorum" şeklinde yorum yaptı.


13 yıl önce