|

Beşiktaş Lanzini ile anlaştı ama...

Manuel Lanzini ile 4 yıllık ön anlaşma yapan ve takımıyla da 5 milyon euroda el sıkışan Beşiktaş, son anda çıkan vergi krizini çözüp resmi imzaları atmak için çabalıyor. Lanzini'nin kulübü River Plate, oyuncusunu bir an önce satmak istediğinden Kartal'ın eli güçlü...

Fanatik
00:00 - 4/07/2014 Cuma
Güncelleme: 09:11 - 4/07/2014 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş Lanzini ile anlaştı ama...
Beşiktaş Lanzini ile anlaştı ama...

Yeni sezonda hem ligde hem de Avrupa''da başarı yakalayacak bir kadro oluşturmak için temaslarını hızlandıran Beşiktaş, transfer listesinde üst sıralarda yer alan Manuel Lanzini konusunda hareketli saatler yaşıyor. Uzun süredir devam eden görüşmelerin ardından 21 yaşındaki futbolcuya Siyah-Beyazlı formayı giydirmeyi kabul ettiren Kara Kartal''ın, oyuncunun kulübüyle de büyük ölçüde anlaşmaya vardığı bildirildi.

Genç futbolcuyla bir yılı opsiyonlu olmak üzere dört yıllık ön anlaşma yapan Beşiktaş yönetiminin, River Plate''le de 5 milyon Euro''ya (yaklaşık 15 milyon TL) el sıkıştığı ancak son anda vergi konusundaki bir pürüz nedeniyle resmi imzaların atılamadığı öğrenildi.

Kriz aşılmaya çalışılıyor

Siyah-Beyazlılar''dan alacağı bedelin 1.5 milyon eurosunu (4.5 milyon TL) vergi olarak ödeyecek olan River Plate''in, bu parayı da Beşiktaş''ın ödemesini istediği ve son anda çıkan krizin taraflar arasında çözülmeye çalışıldığı ifade edildi. Kulüpteki ekonomik kriz nedeniyle Lanzini''yi satma konusunda istekli olan Güney Amerika temsilcisinin, bu pürüzün giderilmesinin ardından Beşiktaş''la transferinin resmiyete kısa zamanda dökeceği bildirildi.

Beşiktaş için gün sayıyor

River Plate formasıyla geçen sezonda 33''ü ilk 11''de olmak üzere 36 mücadeleye çıkan Manuel Lanzini, daha önceden yaptığı açıklamada yeni dönemde Avrupa''da forma giymek istediğini söylemişti. 2010 yılından beri futbol yaşamına Arjantin''de devam eden Lanzini''nin, kendisini daha fazla geliştirebilmek için Beşiktaş''ta forma giyme konusunda kararlı olduğu ifade edildi.

10 yıl önce