|

Beşiktaş, McGregor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı

Beşiktaş'ın yeni transferi İskoç kaleci Allan McGregor, siyah-beyazlı taraftarlar önünde oynamak için sabırsızlandığını söyledi.

Aa
00:00 - 27/07/2012 Cuma
Güncelleme: 16:26 - 27/07/2012 Cuma
Yeni Şafak
Beşiktaş, McGregor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı
Beşiktaş, McGregor'la 2 yıllık sözleşme imzaladı

Allan McGregor, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen ve futbol komitesinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Tamer Kıran'ın da katıldığı törende, kendisini 2 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza törenine 8 numaralı kırmızı formayı giyerek katılan McGregor, transferinde emeği geçen yöneticilere teşekkür ederek, 'Bana burada oynama şansı ve fırsatı verdikleri için yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Duyduğum kadarıyla Beşiktaş, çok heyecanlı ve ve müthiş bir taraftar topluluğuna sahip. Bu taraftar topluluğu önünde oynamak için heyecanlanıyorum ve sabırsızlanıyorum' dedi.

Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu ve Beşiktaş'ın da kaliteli bir kadroya sahip olduğunu anlatan McGregor, 'Bizim takımımda sırf kaleci değil, bütün mevkilerde büyük bir rekabet yaşanacaktır. Biz de kaleciler olarak bu rekabetin içerisinde olacağız. 1 numaralı formayı hak etmek için elimden geleni yapacağım. Beşiktaş Kulübü'nün büyüklüğü, futbolcu yapısı ve kaliteli ortada. Ben bu büyüklüğü, bu sorumluluk duygusunu bilerek geldim buraya. Sahada da bu sorumluluk duygusu içerisinde olacağım' diye konuştu.

Allan McGregor, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi tecrübesi olduğunun altını çizerek, 'En büyük özelliğim, kendimi yüzde yüz sahaya veririm ve kalbimi ortaya koyarım. Yüreğimle oynarım. Bence önemli olan da bu' ifadelerini kullandı.


-Kıran: 'McGregor, Beşiktaş'ımıza çok şey katacaktır'-

Tamer Kıran ise, Allan McGregor'u renklerine bağladıkları için mutlu olduklarını dile getirerek, İskoç kalecinin takımlarına çok şey katacağını ifade etti.

Teknik heyetlerinin raporları doğrultusunda yürüttükleri transfer çalışmaları sonucunda McGregor'u kadrolarına kattıklarını dile getiren Kıran, 'Bugün bu çalışmalarımız neticesinde tecrübeli bir eldiven olan Allan McGergor, Beşiktaş'ımıza katılmış bulunmaktadır. McGregor gibi istikrarlı ve geçmişi başarılarla dolu bir kaleciye takımımıza kazandırdığımız için mutluyuz. Kendisine olan inancımız tamdır. 11 yaşında girdiği Glasgow Rangers takımından, 30 yaşında, tam 19 sene sonra ayrılan bir kaleci ile yola çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

Beşiktaş Kulübü yönetimi olarak, ihtiyaçları doğrultusunda alternatifli bir kadro oluşturmaya çalıştıklarını anlatan Kıran, şunları kaydetti:

'Beşiktaş yönetimi olarak, her mevkide ihtiyacımız olan alternatifli, zengin bir kadroya sahip olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu transferi yaparken, teknik heyetimizin oluruyla, ihtiyacımız olan konumu ve takımımızın kendi iç dengelerini dikkate alarak ve aceleci davranmayarak hareket ediyoruz. Bu yıl yaptığımız transferlerde aynı ölçü içerisinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Şu ana kadar söylemekte çok mutluyum ki bu çizginin dışına hiç çıkmadık. Yaptığımız bütün çalışmalar bu prensip doğrultusunda yürütülmüştür. İçtenlikle inanıyorum ki uzun yıllar giydiği formanın hakkını layıkıyla veren McGregor, ekibimize ve Beşiktaş'ımıza çok şeyler katacaktır.'


-'Quaresma'ya insanlık dışı bir muamele söz konusu olamaz'-

Tamer Kıran, kadro dışı bırakılan Portekizli oyuncuları Ricardo Quaresya'ya insanlık dışı, gayri ahlaki bir muamelenin söz konusu olamayacağını ifade etti.

Kıran, Quaresma'nın, siyah-beyazlı kulübü eleştiren açıklamalarını doğruladığını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Querasma ile bu sabah tercümanımız vasıtasıyla kısa bir görüşme yapmaya çalıştım ve dün yapmış olduğu açıklamaların doğru olup olmadığını sordum. Şu an için aldığım bilgi doğru olduğu şeklinde. 'Ben yaptım' diye söyledi ama yüz yüze gelip kendisinden öğrenemedim. Quaresma ile Beşiktaş Kulübü'nün ilişkisi profesyonel bir ilişki. Bu profesyonel ilişki içerisinde yapılması gerekenler mutlaka Beşiktaş Kulübü tarafından yerine getirilmiştir ve getirilmeye devam edecektir. Quaresma ile Beşiktaş Kulübü arasında bir de insani ilişkiler var. İnsani ilişkiler açasından Quaresma'ya ya da kadro dışı kalmış bir başka futbolcumuza insanlık dışı, gayri ahlaki en ufak bir muamele yapılması söz konusu olamaz. Profesyonel ilişki başkadır, insani ilişki başkadır. Burada Quaresma'nın bir sıkıntısı varsa, ki dün yatığı beyanatta olduğunu söyledi. Bunu araştıracağız, varsa böyle bir sıkıntı mutlaka bunun çözümünü buluruz. Çünkü bu insani bir ilişkidir. Aksi taktirde profesyonel olarak bizim kararımız bellidir. Biz bu doğrultuda hareket edeceğiz. Ancak bundan başka bir şey olması mümkün değildir.'

Portekizli futbolcuyla ilgili görüşlerinin belli olduğunun altını çizen Tamer Kıran, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Transfer sezonu 5 Eylül'de bitiyor, daha uzun bir süre var. Ben bunun bu şekilde süreceğini düşünmüyorum. Doğru olan mantıklı olan taraftarların birbirlerine gerekli anlayışı göstererek, bu konuyu çözüme bağlamasıdır. Kadroda düşünülmemek ilk defa olan bir şey değildir. Diğer rakiplerimizde de böyle oyuncular vardır. Dolayısıyla olaya bu açıdan bakıp, işin profesyonel boyutunu öne çıkartıp, karşılıklı bir anlaşma ile bu işin sonlanması hedefimizdir ve sonlanacaktır. Bir sonraki aşamasını kimsenin düşünmeye ihtiyacı yoktur. Bir şekilde karşılıklı el sıkışılarak, gönüller alınarak çözülecektir.'


-'Talebi olursa Quaresma ile görüşürüz'-

Tamer Kıran, talep etmesi durumunda Quaresma ile görüşebileceklerini dile getirerek, 'Şu anda kararımız belli. Kendisiyle görüşülmedi ama menajeriyle iki aydır görüşüyoruz. Kendisi sezon biter bitmez Portekiz Milli Takım kampına katılmak için gitti ve bir hafta, 10 gün kadar önce geldi. Bir görüşme talebi olursa, tabi ki görüşürüz. Bunda hiçbir mahsur yok. Daha farklı bir şey olabileceğini düşünmüyorum, sadece görüşme anlamında, talebi olursa görüşürüz' ifadelerini kullandı.


12 yıl önce