|

Beşiktaş-Metalist Kharkiv

Siyah-beyazlılar, Ukrayna takımını gol yemeden yenerek rövanş için avantaj sağlamak istiyor. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın maçta 8 yabancıyı da oynatması bekleniyor.

00:00 - 18/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 02:27 - 18/09/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş-Metalist Kharkiv
Beşiktaş-Metalist Kharkiv

Beşiktaş, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında bugün İstanbul'da Ukrayna'nın Metalist takımını konuk edecek. İnönü Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı İsveçli hakem Martin Ingvarsson yönetecek. Siyah-beyazlılar, 2 Ekim'de deplasmanda yapılacak rövanş karşılaşması için avantaj sağlamaya çalışacak. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın bugünkü maçta 8 yabancıyı birden sahaya sürebileceği iddia edildi. Genç çalıştırıcının çift önlibero tek forvet yerine de tek önlibero ve çift forvet sisteminde takımı oynatabileceği öğrenildi. Yönetim de Metalist maçı öncesi daha önce belirlediği 25 bin dolarlık tur primi 30 bin dolara çıkardığı öğrenildi.


Taraftarlara futbol ziyafeti çekeceğiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Ukrayna'nın Metalist takımıyla oynayacakları UEFA Kupası 1. tur ilk maçından rövanş için avantaj sağlamak istediklerini söyledi. Genç teknik adam, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlediği toplantıda, “İlk maçı gol yemeden kazanmayı hedefliyoruz. İftarını yapıp stada gelecek, iftarını yapıp televizyondan izleyecek bütün taraftarlarımıza biz de futbol ziyafeti çekmek istiyoruz” dedi. Sağlam, Metalist'e karşı Trabzon'daki maçtan birkaç oyuncu değişik olacağını da belirtti.


Metalist, Avrupa'da 6 maçta 1 kez güldü
Avrupa kupalarında bugüne dek 6 maç oynayan Metalist, 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi alırken, 7 gol atıp, kalesinde 7 gol gördü. Ukrayna ekibi, kendi liginde ise bu sezon 7 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 12 puanla 4. sırada yer alıyor. 1925'te kurulan Metalist, geçen sezon ligi 3. bitirmişti.

D-Smart - 21.00



16 yıl önce