|

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi'nde puan alamayan tek takım oldu

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki son maçında Borussia Dortmund'a 5-0 mağlup oldu. Siyah beyazlılar çıktığı 6 maçta puan alamazken büyük bir hayal kırıklığı yaşattı.

00:48 - 8/12/2021 Çarşamba
Güncelleme: 00:57 - 8/12/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaşlı futbolcuların üzüntüsü.
Beşiktaşlı futbolcuların üzüntüsü.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 6'ncı ve son hafta maçında Beşiktaş, Almanya temsilcisi Borussia Dortmund'a 5-0 mağlup oldu.

Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 29'uncu dakikada Malen, 45+2'nci dakikada penaltıdan ve 53'üncü dakikada Reus, 68 ve 81'inci dakikalarda ise Haaland kaydetti. Beşiktaş'ta Welinton, 43'üncü dakikada direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

  • Bu sonuçla birlikte Beşiktaş grubu puansız son sırada tamamladı. Borussia Dortmund ise 9 puanla grubu 3'üncü sırada noktaladı. Alman ekibi, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek
Karşılaşmadan dakikalar;

5. dakikada ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Dortmundlu futbolcu Wolf yerden sert vurdu ancak siyah beyazlı savunmadan geri döndü.

15. dakikada Dortmund'un kullandığı kornerde topla bululşan Reus'un sert şutu üstten auta çıktı.

17. dakikada sol kanattan gelişen Dortmund'un atağında ceza sahasında topla buluşan Bellingham müsait pozisyondan yararlanamadı.

GOL!
  • 29. dakikada Borussia Dortmund öne geçti. Bellingham ile atağa kalkan Dortmund'da sol tarafta topla buluşan Malen ceza sahasına girdikten sonra takımını öne geçiren golü kaydetti.1-0
GOL!
  • 43. dakikada hakem ceza sahasına giren Dahoud'un Welinton tarafından düşürüldüğünü belirterek penaltı noktasını gösterdi. Beşiktaşlı futbolcuların yoğun itirazları sonrası VAR kontrolü yapan Fransız hakem kararını değiştirmeyince Reus 45. dakikada penaltıdan Dortmund'u 2-0 öne geçiren golü kaydetti.
GOL!

  • 53'üncü dakikada Dahoud'un pasında topla buluşan Reus, rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına girdi ve yaptığı plase vuruşla topu ağlara gönderdi: 3-0.
GOL!
  • 68'inci dakikada Schulz'un sol kanattan içeri kestiği ortada Haaland'ın kafa vuruşu ağlara gitti: 4-0.
GOL!
  • 81'inci dakikada Dahoud'un kullandığı köşe vuruşunda Haaland'ın kafa vuruşu ağlarla buluştu: 5-0.

Müsabaka ev sahibi ekibin 5-0'lık üstünlüğü ile son buldu.


#​Borussia Dortmund
#Beşiktaş
2 yıl önce