|

Beşiktaş şampiyonluğa oynar

İkinci yarıya sıfırdan başlayacaklarını kaydeden Beşiktaş Teknik Direktörü, “Nasıl ki biz G.Saray'a 11 puan fark yaptıysak onlar da bize 11 puan fark yapabilir" dedi. Hep zirvede kalmaları gerektiğini vurgulayan Güneş, net konuştu: "Beşiktaş'ın adı her daim şampiyonlukla geçer. Burada 2.'lik başarısızlıktır"

Yeni Şafak ve
06:00 - 9/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 04:31 - 9/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Antalya kampında basın mensuplarının konuğuydu. İlk yarıyı değerlendiren tecrübeli teknik adam, kaleci ve stoper transferine de değindi. Takımın temposundan memnun olduğunu dile getiren Güneş, elindeki kadrodan memnun olduğunu, kaleci ve defans takviyesi yapacaklarını bir kez daha yineledi.


“Sayısal olarak kaleciye ihtiyacımız var. Aldığımız kaleci takımda oynamayabilir de. Ben oyuncularıma güveniyorum. Motta beğendiğim bir oyuncu. Oynamadığı için gitmek isteyebilir. Ersan, Milosevic ve Franco aynı tipte stoperler. Ersan diğerlerine göre biraz daha hızlı olduğu için onu oynatıyorum. Daha canlı, daha hızlı stoper almak istiyoruz. Herhangi bir sebepten dolayı almazsak da elimizdekilerle devam edeceğiz. Ancak daha çabuk stopere ihtiyacımız var. Bulamıyoruz.”



GÜNAY'DAN VE TOLGA'DAN MEMNUNUM


“İkinci yarı işimiz daha zor. Bize karşı çok faul yapılıyor. Bundan çok şikayetim vardı. Oyunun hızını kesmek için fauller yapılıyordu. Bizim başkalarından iyi olmamıza gerek yok, kendimizin yapabileceği işleri yaptığımız zaman zaten önde oluruz. Beşiktaş'ın adı zaten şampiyonluğa oynar. Burada ikincilik başarısızlıktır.”


“Ben Günay'dan da Tolga'dan da memnunum. Evet hataları oldu ama bu hatalar olabilir. Seyircimizden rica ediyorum, futbolcularımıza sahip çıksınlar.”







SADECE AVANTAJLIYIZ


“Puan farkı önemli değil, ikinci yarıya sıfırdan başlayacağız. Lig uzun bir maraton. Baktığınız zaman ilk yarıda iyi oynadığımızı, iyi bir takım olduğumuzu düşünüyoruz ama Fenerbahçe ile bir puan fark yapmışız. Galatasaray ile 11 puan olmuş. Nasıl ki biz Galatasaray'la 11 puan yaptıysak onlar da bize 11 puan fark yapabilir. Çok dikkatli olmamız lazım. Kasımpaşa, Trabzon, Başakşehir de güçlü takımlar. Şampiyonlukta iki takım olayına girmek istemiyorum. Avantajlıyız dersek olur. İlk maçımız Mersin İdman Yurdu ve biz sıfırdan başlıyormuş gibi davranacağız. Beşiktaş'ın adı her daim şampiyonlukla geçer. Hep zirvede olmalıyız. Hem oyun olarak hem de sonuç olarak."



Oyuncu şikayet etmeyecek


"Benim değişikliklerimi medya, taraftar, yönetici beğenmediği gibi oyuncu da beğenmeyebilir. Zaman zaman anlaşmazlıklar ve kontrolsüz hareketler olabiliyor. Ama oyuncular tepki tarzlarını değiştirmeli. Bu durum takıma olumsuz yansırsa müdahale ederiz. Ben oyuncuya kızmam ama değiştiririm. Bir oyuncuyu 11'e aldığım gibi oyundan da alabilirim. Oyuncu şikayet etmek yerine katkıda bulunacak. Oyuncunun ne kadar oynadığı değil ne verdiği önemli."



Pektemek'in ayrılmasını istemiyorum


"Mustafa Pektemek'in İbrahim Üzülmez ile buluştuğunu ben de duydum. Ancak Mustafa bizim oyuncumuz, Serdar da öyle. Tolga Zengin'den de memnunum. Memnun olmasam burada olmazdı. Aynı zamanda Pedro Franco da Ramon Motta da benim oyuncum. Kadroya giremeyeceği için mutsuz olacak. Yönetimle konuştu, gidecek. Gidemezse kalacak ve oyuncum olacak."



Daha düşündüğüm seviyeye gelmedik


“Zaman zaman iyi maçlarımız oldu. Her takımı yenebiliriz. Oyuncularım işi buraya kadar getirdiler. Bundan sonrasını da onlar yapacaklar. Savaşan bir takım olacağız. Daha düşündüğüm seviyeye gelmedik. Oyuncularımın hırslarından şüphem yok. Avrupa'da olmadığımız için üzgünüz. Sözün bittiği yerdeyiz. Oyunumuzun karşılığını alamadık. Hayat devam ediyor. İyiyken son maçta kaybettik. Orada takılıp kalmamalıyız.”



Şampiyon olacağız!






Dün akşam Antalya Akdeniz Beşiktaşlılar Derneği'nin gecesine katılan Başkan Fikret Orman, Vodafone Arena'da bu yıl şampiyon olacaklarını belirterek, "O kupayı Allah'ın izniyle o stada getireceğiz" dedi. Teknik direktör Şenol Güneş ise yaptığı konuşmada, sezon sonunda şampiyon olacaklarını söyledi.



Baktım kaleci yok kendim geldim


Beşiktaş yönetimi, teknik heyet ve futbolcular, Antalya kampında basın mensuplarıyla barbekü partisinde bir araya geldi. Beşiktaş kamplarının geleneksel hale gelen son gün barbekü partisi kamp yapılan otelin bahçesinde gerçekleştirildi. Barbekü partisine Başkan Fikret Orman, Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Basketbol Şubesinden sorumlu yönetici Hakan Özköse, Teknik Direktör Şenol Güneş, futbolcular ve basın mensupları katıldı. Barbekü partisinde birbirlerine sarılarak "merhaba" diyen Başkan Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş arasında ilginç ve esprili bir diyalog yaşandı.



Başkan Orman'ı görüp yanına giderek 'hoşgeldin' diyen Şenol Güneş, ''Dedim sporcu mu geldi! Sporcuya benziyorsun ya, kendine iyi bakıyorsun'' diye espri yaptı. Başkan Fikret Orman ise Şenol Güneş'in bu esprisine, ''Baktım kaleci yok, kendim geleyim dedim'' diye gülerek karşılık verdi.







Tolga'yı yok sayması tepki çekti


Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın Tolga Zengin ve Günay Güvenç'in takımda olmasına rağmen teknik direktör Şenol Güneş'e yaptığı espri, bazı taraftarların tepkisini çekti. Kimi taraftarlar ise olayın sadece şakadan ibaret olduğunu savundu.



Ramon Motta geri döndü






Beşiktaş'ın gözden çıkarttığı Ramon Motta, Antalyaspor ile anlaşamadı ve siyah-beyazlı takımın Antalya kampına geri döndü. Brezilyalı sol bek, kırmızı-beyazlı kulüple yıllık ücret konusunda anlaşamayınca transfer gerçekleşemedi. Motta'nın Antalyaspor'dan Beşiktaş'tan kazandığı yıllık 1.1 milyon Euro'yu istediği, bu nedenle tarafların mutabakata varamadığı öğrenildi. İdmana evlendiği için kampa yeni katılan Ersan Gülüm de katıldı. Teknik direktör Şenol Güneş, dünya evine giren Ersan'ı çalışma öncesi arkadaşlarına alkışlattı.



Kaleye son aday Lovre Kalinic


Denys Boyko, David Ospina ve Steve Mandanda konusunda Dnipro, Arsenal ve Marsilya kulüpleriyle bonservis pazarlığında olumlu sonuç alamayan Beşiktaş, Hırvatistan'ın Hajduk Split takımının kalecisi Lovre Kalinic'i gündemine aldı. 25 yaşındaki Hırvat kalecinin, kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitiyor.





#Beşiktaş
#Şenol Güneş
#fikret orman
8 yıl önce