|

Beşiktaş'a İtalyan kaleci

Yeni sezon için kadroya takviye etmeyi planlayan Beşiktaş, PSG'nin İtalyan kalecisi Sirigu ile Hollandalı sağ kanat oyuncusu Wiel için Paris'e çıkarma yaptı. Fransa'ya giden yönetici Erdal Torunoğulları, bonservisi 9 milyon Euro olan Sirigu için, PSG ile msaya oturdu

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 02:49 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

2015-2016 sezonunu şampiyon tamamlayan Beşiktaş, yeni sezonun transfer çalışmalarına hız verdi. Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi, Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 kulvarda birden mücadele verecek siyah-beyazlılar yoğun maç maratonu nedeniyle kadrosunu takviye yapmak için girişimlerini sürdürüyor. Beşiktaş'ta öncelik ise defans hattı ve kale olarak belirlendi. Teknik direktör Şenol Güneş geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada savunma hattını takviye etmeleri gerektiğini ve gidişata göre kaleye de oyuncu transferi gerçekleştirebileceklerini açıklamıştı. Beşiktaş yönetimi de tecrübeli teknik adamın transferini istediği oyuncuların için çalışmalarını sürdürüyor. Beşiktaş'ta geçtiğimiz sezonlarda transferlerdeki etkisiyle dikkat çeken, yönetim kurulu üyesi Erdal Torunoğulları Fransa'nın başkenti Paris'e giderek Paris Saint Germain ile transfer için temaslara başladı.



KIRAN KIRANA PAZARLIK


PSG yetkililerine İtalyan kaleci Salvatore Sirigu'ya talip olduklarını belirten Torunoğulları, Kulübü ile 2018'e kadar sözleşmesi bulunan 29 yaşındaki oyuncunun 9 milyon Euroluk bonservis bedelini aşağıya çekmek için pazarlıklara başladı. Torunoğulları'nın hedefindeki bir diğer isimse PSG ile sözleşmesi sona eren Hollandalı sağ bek Van der Wiel. Deneyimli yönetici, 23 yaşındaki sağ beki Beşiktaş'a gelmesi konusunda ikna etmeye çalışacak. 28 yaşındaki oyuncu, bu sezon 27 resmi maçta 2 gol atıp 5 asist yaptı.



Bilic, Gökhan ve Atiba için geliyor


Beşiktaş'ta 2013-2014 ve 2014-2015 sezonlarında teknik direktörlük yapan, geçen sezon ise İngiliz ekibi West Ham United'ın başına geçen Hırvat teknik direktör Slaven Bilic'in eski öğrencilerine ilgisi bitmek bilmiyor. Siyah-beyazlı takımdan Gökhan Töre ve Atiba Hutchinson'u isteyen deneyimli çalıştırıcının talebi üzerine harekete geçen İngiliz yetkililer, Beşiktaş ile temas kurmuş Atiba ve Töre için 13 milyon 500 bin euroluk bir paket teklif sunmuşlardı. Atiba'yı satmayacaklarını belirten siyah-beyazlılar, Gökhan Töre içinse 15 milyon euro istemişti. Bunun üzerine inisiyatifgi eline almaya karar veren Slaven Bilic'in İstanbul'a gelerek Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ile bizzat kendisinin göreşeceği kaydedildi. Hırvat teknik adamın özellikle Gökhan Töre için ısrarcı olduğu, Orman ile telefonla temasta bulunun Bilic'in, siyah-beyazlıları Atiba içinde ikna etmeye çalışacağı öğrenildi.


#Beşiktaş
#Şampiyonlar Ligi
#Süper Lig
8 yıl önce