|

Beşiktaş'ı bekleyen 42 km'lik tehlike!

Deplasmanda Skenderbeu'yla karşılaşacak olan Beşiktaş'ı zorlu bir yolculuk bekliyor. Tiran-Elbasan arasındaki 42 kilometrelik yol dünyanın en tehlikeli yolları arasında yer alıyor

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2015 Çarşamba
Güncelleme: 09:02 - 16/09/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Ligde haftayı kayıpsız kapatan Beşiktaş'ta tüm mesai yarın UEFA Avrupa Ligi'nde oynanacak Skenderbeu maçına yönelik olurken, teknik direktör Şenol Güneş, oyuncularını bu zorlu müsabakaya motive etmeye çalışıyor. Lig maçından sonra rakibi analiz etmeye başlayan tecrübeli teknik adam, yaptırdığı taktik antrenmanlarda Skenderbeu'nun eksik noktalarını öğrencilerine anlatırken Avrupa kupalarında ilk maçın önemine de değindi.



'Bu tip maçları biliyorsunuz'


Oyuncularından zor bir deplasmana çıkacaklarının farkında olmalarını isteyen, Başakşehir maçında kazanmanın rehavetini üzerlerinden atmaları gerektiğini belirten Güneş, "Avrupa kupalarına nasıl başlarsak öyle devam eder. Zor bir deplasmana çıktığımızın farkındayım. Ancak siz de Beşiktaş'ın oyuncularısınız. Bu tip zorlu maçlara defalarca çıktınız. 3 puan alıp öyle dönmeliyiz. Döneceğiz de... Sizlere güveniyor ve inanıyorum" ifadelerini kullandı.



42 km'lik çileli yol

UEFA Avrupa Ligi'ndeki ilk maçına deplasmanda çıkacak Beşiktaş'ı çileli bir yolculuk bekliyor. Kafile, bugün Arnavutluk'a uçacak. Elbasan Arena Stadyumu'nda oynanacak maç için Tiran'a uçacak kafile, maç günü buradan Elbasan'a karayoluyla geçecek. Yolun kötü olduğunu Beşiktaş yönetimine bildiren Arnavutluk yetkilileri, kulüpten planlama yapmasını istedi. Yönetim, Dünya tehlikeli yollar listesinde bile yer alan 42 km'lik yol için çareler arıyor.


Tiran-Elbasan arasını 26 kilometreye indirecek yeni otoban çalışmaları devam ediyor ancak temmuz 2015'te bitmesi gereken yol halen tamamlanabilmiş değil.



Oğuzhan'ın yerine Necip

Sakatlığı sürünce Başakşehir maçında 45 dakika sahada kalan, yapılan kontrollerinde 10 gün sahalardan uzak kalacağı açıklanan Oğuzhan'ın yerine Skenderbeu maçında Necip Uysal forma giyecek. Necip, Başakşehir maçında ikinci yarıda oyuna dahil olmuştu. Olcay'ın cezası nedeniyle ise Skenderbeu maçında Quaresma ilk 11'de yer alacak.





#Şenol Güneş
#Beşiktaş
#Skenderbeu
9 yıl önce