|

Beşiktaş'ın teklifi çılgınlık

Yönetim kurulu toplantısında büyük çoğunlukla 'Ronaldinho transfer edilsin' kararı çıkan Beşiktaş Kulübü, en son 6.5 milyon Euro'ya inen Brezilyalı yıldız için 6 milyon Euro teklif etti; en kuvvetli adaylardan Atletico Mineiro'nun Başkanı 'Bu bir delilik' diyerek bu seviyelere çıkamayacaklarını kaydetti.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 8/01/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:03 - 8/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Beşiktaş'ın teklifi çılgınlık
Beşiktaş'ın teklifi çılgınlık

Beşiktaş yönetimi, Ronaldinho'yu transfer edebilmek için her yolu denerken bu çabalar, transferin bir diğer muhatabı Atletico Mineiro'yu çaresiz duruma düşürdü. Manajeri ve aynı zamanda ağabeyi Roberto Assis'i 5 milyon Euro yıllık ücret ve maç başı 25 bin Euro'luk teklifle Brezilya'ya gönderen siyah-beyazlı yönetim, burada Atletico Mineiro, Gremio ve Palmeiras kulüpleriyle de görüşecek Assis'e yaptığı teklifi yükseltti. Önceki günkü yönetim kurulu toplantısında Ronaldinho'nun transferi için oy çokluğuyla karar alan Beşiktaş yönetimi, yıldız oyuncunun yıllık ücretini 6 milyon Euro'ya çıkarma kararı aldı. Bu bedelin yarısı olan 3 milyon Euro'yu sponsorlar aracılığıyla karşılayacak yönetim, bu teklifini dün itibariyle Assis'e de iletti.

BİR UMUTLARI VARDI O DA BİTTİ

1 Ocak itibariyle sözleşmesi biten oyuncusunu tekrardan takıma kazandırmak için kulüp tarihinin rekor ücreti olan yıllık 3.3 milyon Euro teklif eden Atletico Mineiro da Beşiktaş'ın hamlesi sonrası çaresiz kaldı. Konuyla ilgili İspanyol basınına konuşan Başkan Alexandre Kalil, bu şartlarda transfer pazarlığına devam edemeyeceklerini açıkladı.

ATLETİCO MİNEİRO UMUTSUZ

Beşiktaş'ın Ronaldinho'ya sunduğu 6 milyon Euro'luk teklifi 'çılgınca' sözüyle karşılayan Kalil, 'Ronaldinho'nun menajeri bana mesaj atıp, Beşiktaş ile görüşmelerinin hızlı bir şekilde olduğunu belirtti. Ronaldinho seviyesinde biri gitmek isterse gider. Bir yıllık 6 milyon Euro veriyorlar. Bu parayı vermek delilik. Bizim bu seviyeye çıkmamız imkansız. Biz de ona teklifimizi sunacağız ama kabul edeceğini sanmıyorum' ifadelerini kullandı ve bir bakıma transferden çekildiklerine vurgu yaptı. Gremio ve Palmeiras kulüplerinin de Beşiktaş'ın son teklifi sonrası pazarlık masasına dahi oturmama düşüncesinde oldukları öğrenildi. Ronaldinho konusunda zaten Beşiktaş'a dönük olan ibreler, daha da bu yöne çevrilmiş oldu.

Özel uçakla gelip alacağım

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin önceki gün gerçekleşen yönetim kurulu toplantısının ardından Ronaldinho'ya mesaj gönderdiği öğrenildi. Çebi, menajer Roberto Assis'i telefonla arayarak 'Haftaya özel uçakla Brezilya'ya gelip Ronaldinho'yu Türkiye'ye getireceğim' dedi. Ronaldinho'nun ücretinin en azından yarısını sponsorlarla karşılamayı düşünen yönetim de, sponsorlarla temasları Çebi yönetiyor. Ronaldinho'nun istediği teminat için de bankalarla görüşen Çebi, en kötü ihtimalle şirketlerinden teminat mektubu verecek. 6.5 milyon Euro talep eden Ronaldinho için 6 milyon Euro teklif eden Çebi, Başkan Fikret Orman'a, transferin zora girmesi halinde aradaki farkı cebinden ödeyebileceğini iletmişti.

Drogba ile kıyası bile olmaz

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, uzun süredir gündemi meşgul eden Ronaldinho transferi için sessizliğini bozdu. Sporx.com internet sitesine açıklamalarda bulunan Orman, ilk önce transferin olmama ihtimaline de değinerek 'Bu konuda ödeyebileceğimiz, altına imza atacağımız rakam bellidir buna 'evet' denirse olur, 'hayır' denirse olmaz' açıklamasını yaptı.

ESKİDEN HESAP KİTAP YOKTU

Daha öncelerde yapılan hesapsız transferlere değinerek sözlerine devam eden Orman, 'Ronaldinho'yu uçağı bindirip getirmek çok kolay. Para vermiyorsunuz ki sadece sözleşme yapıyorsunuz. Ancak geçmişte nasıl ödenir diye düşünen yoktu. Sen imza atıyorsun kulüp ceremesini çekiyor. Bizim böyle bir düşüncemiz yok, olamaz da' ifadelerini kullandı.

ALTIN AYAKKABILI BİR YILDIZ

Ronaldinho'nun Beşiktaş'a transferi halinde Türkiye'ye gelen en marka futbolcu olacağını kaydeden Orman, yıldız oyuncuyu Drogba'yla kıyasladı: 'Ronaldinho'nun tarzında Messi var, İniesta var, Ronaldo var. Bunlar altın ayakkabı almış oyuncular. Ne Drogba'sı ne Sneijder'i. Drogba'yla kıyas bile olmaz. Elbette Ronaldinho daha büyük bir marka.'

Ronaldinho'nun 10 şartı var!

İspanyolların ünlü gazetesi Marca, Ronaldinho'nun Beşiktaş'tan maddi boyutu dışında isteklerini liste halinde sıraladı.

1- 6 milyon Euro ücret

2- Ödemelerde 2 aydan çok gecikme olursa yüzde 8 ceza

3- 1 yıldan sonra transfer hakkı

4- Kişisel sponsorluk hakkı

5- Kazanılacak kupalar için prim

6- Forma satışlarından yüzde

7- Kulüp tarafından ödenecek bir sabit, bir de cep telefonu

8- Özel işlerini yürüten kişilerin masraflarını kuflüp karşılayacak

9- Benzin dahil tüm masraflarının karşılanacağı şoförlü bir araba

10- Brezilya'ya yılda 7 uçak bileti

Alex Ronaldinho ile birlikte

F.Bahçe'nin eski yıldızı Alex, Ronaldinho ile konuşurken çekildiği bir fotoğrafı Twitter'dan paylaştı. Türkiye sohbetinin geçtiği iddiaları yer aldığı fotoğrafın altına Alex, 'Birlikte oynamaktan en çok zevk aldığım oyuncu' notunu düştü.


10 yıl önce