|

Beşiktaş'ın yeni transferi Enzo Roco kimdir?

Beşiktaş, yaz transfer dönemindeki en sürpriz hamlesini Şilili futbolcu Enzo Roco ile gerçekleştirdi. Meksika'nın Cruz Azul takımından transfer edilen oyuncunun tarzı Fenerbahçe'nin eski oyuncusu Diego Lugano'ya benziyor. Futbola forvet mevkisinde başlayan oyuncunun ismi ise Uruguaylı efsane Enzo Francescoli'den geliyor.

Yeni Şafak
13:20 - 26/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 15:29 - 26/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Enzo Roco,
Enzo Roco,

Beşiktaş, yaz transfer döneminde en sürpriz imzayı Enzo Roco ile gerçekleştiriyor. Siyah beyazlılar, Meksika'nın Cruz Azul takımında oynayan oyuncuyu bu akşam İstanbul'a getirecek. 25 yaşındaki futbolcuya ise bonservis ödenmeyeceği belirtiliyor. Roco'nun da yıllık 1.3 milyon euro kazanç elde etmesi bekleniyor.

Peki Enzo Roco nasıl bir futbolcu? Konuyla ilgili olarak Güney Amerika basınının Roco'yu Diego Lugano'ya benzettiğini söyleyebiliriz. Oldukça agresif bir oyuncu olan 25 yaşındaki savunmacı bu haliyle yeni takım arkadaşı Medel'le de benzer özellikler taşıyor. Aslında bu transferi Medel'in olduğu takıma ikinci bir Şilili'nin gelmesi gibi de yorumlayabiliriz. Siyah beyazlılar böylelikle oyuncunun uyum meselesini de kısa sürede halledecek gibi gözüküyor.

Enzo Franco'nun hayatı

Futbola forvet olarak başlayan oyuncu sonrasında ise defansa devşirilmiş. Boy ve fizik anlamında savunmada oldukça etkili bir görüntü çizen oyuncunun ismi Uruguaylı efsane Enzo Francescoli'den geliyor.

Enzo Franco'nun kariyerinde oynadığı takımlar;

  • Universidad Catolica
  • Elche [Kiralık]
  • Higgins
  • Espanyol [Kiralık]
  • Cruz Azul
Enzo Roco, Espanyol'da forma giydiği dönemde de Messi ile tartışma yaşamış ve bu gerginlik mücadeleye damga vurmuştu;
#Beşiktaş
#Cruz Azul
#Enzo Roco
6 yıl önce