|

Beşiktaş'ta çöküş sürüyor

Ligde geçen hafta Başakşehir’e yenilen siyah-beyazlılar, Vodafone Park’ta ağırladığı Sivasspor maçında öne geçmesine rağmen sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Ligde son 4 haftada üçüncü yenilgisini alan Beşiktaş, bu sezon sahasında ise ikinci kez yenildi. Beşiktaş, Güven ile öne geçti; Sivasspor, Braz ve Emre Kılınç’la sahadan galip ayrıldı.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 12/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:35 - 12/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, evinde Sivassspor'a yenildi.
Beşiktaş, evinde Sivassspor'a yenildi.

Süper Lig’de 12. haftanın kapanış maçında Beşiktaş, kendi sahasında öne geçtiği maçta Sivasspor’a 2-1 yenilerek zirve yarışında büyük yara aldı. Ligde üst üste 2. maçını kaybeden siyah-beyazlılar, son 4 maçta 3 mağlubiyetini aldı ve zirvenin 9 puan gerisine düştü.

Oynadığı 12 maçın 11’inde kaleyi kapatamayan Beşiktaş’ın duran toptan gol yeme alışkanlığı da sürdü. 11. dakikada sağdan Quaresma’nın ceza sahasına ortaladığı topa kafayla vuran Güven Yalçın, kalecinin müdahalesine rağmen topu filelere gönderdi: 1-0. 14’te Robinho’nun soldan kullandığı korner atışında arka direkte David Braz, topu aşırtma bir şekilde kaleye gönderdi. Oğuzhan’ın kafayla çizgi üzerindeki müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 1-1.

43’de Emre Kılınç’ın ara pasıyla sol çaprazda topla buluşan Robinho’un şutunu Tolga topu iki hamlede kontrol etti. 53. dakikada Oğuzhan’ın Pepe’ye attığı pası araya girerek kesen Emre Kılınç, sol çaprazdan hızla ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden şutunda topu kaleci Tolga’nın solundan ağlarla buluşturdu: 1-2.

60’da Quaresma’nın sol çaprazdan orta-şut karışımı vuruşunda top çataldan direkten döndü. 69. dakikada Sivas’ta Robinho’nun attığı gol VAR kararıyla ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. 74’te Ljajic rakibinin müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak Quaresma ofsayt olduğu gerekçesiyle VAR kararıyla penaltı iptal edildi.

Loris Karius
kadroda yok

Beşiktaş’ın 21 kişilik kadrosunda Loris Karius yer almadı. Alman kalecinin sakatlığı bulunduğu öğrenildi. Sezon başında Liverpool’dan 2 yıllığına kiralanan ve 11 maçta 16 gol yiyen 25 yaşındaki file bekçisi, son dönemde de eleştirilerin odağında yer alıyordu. Ligin 2. haftasında Erzurum maçında son kez kaleye geçen Tolga, 9 hafta aranın ardından kaleye geçti. Tecrübeli file bekçisi Genk ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında da Beşiktaş kalesini korumuştu.

Tolgay dışarı
Güven içeri

Teknik direktör Şenol Güneş, formsuz görüntüsüyle dikkat çeken Tolgay Arslan’ı kadroya almazken, Güven Yalçın’a 11’de şans verdi. Sezon başında Leverkusen’den alınan 19 yaşındaki oyuncu ilk kez 11’de çıkarken, gol atmanın sevincini de yaşadı. Güven maçtan sonra “İyi başlamıştık. Sonra kolay goller yedik. Yapacak bir şey yok. Çalışmaya devam edeceğiz. Çok üzgünüz. Taraftarın ve hocanın desteğine çok seviniyorum” dedi.

Takım olarak
iyi değildik

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “3 günde oyun değişikliğini düzeltmemiz lazım. dedi. Maçtan sonra açıklamalarda bulunan tecrübeli teknik adam, “Gole kadar rakibin pozisyonu yoktu. Hamlemiz de vardı. Ama yediğimiz ilk gol bizim için de şok oldu. Kornerden arka direğe gelen top, adamlarımız olmasına rağmen gol oldu. Bu oyun ve moral bozukluğuna neden oldu. Özellikle orta sahaya sahip olamamak ve oyunu rakip sahaya yıkamamak rakibin direncini artırdı. Hatalarımız fazla oldu. Takım olarak iyi değildik ve kaybettik. Kaybettiğimiz 3 puan bizi olumsuz etkiledi. Bir çok oyuncu değişikliği yaptık. Genk maçındaki oyun düzenimiz otumuşken bu maçta bozuldu. Ne ofansif ne defansif iyi oynadık” diye konuştu. Taraftarın tepki gösterdiği oyunculara emeklerinden dolayı teşekkür eden Güneş, “Oyuncuların herhangi birine olumsuzluk gelmesi bizi üzer. Takımın başarısızlığında oyuncuların üzerinden gitmek kötü niyet olur. Milli takım arasında fiziksel ve moral düşüklüğünü toparlamamız gerekiyor. Bizim takım iyi takım. 3 günde bir oyun değişikliği varsa bunların sebeplerini ortadan kaldırıp, devre arasına en iyi şekilde gitmek istiyoruz” açıklamalarını yaptı.

#Başakşehir
#Sivasspor
#Beşiktaş
5 yıl önce