|

Beşiktaş'ta kupalar kazanacağım

Siyah-beyazlıların yeni transferi Nicolas İsimat-Mirin, transferiyle ilgili, “Yaptığım en doğru tercih olduğuna inanıyorum. Bu kulübün renklerini temsil etmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım. PSV’de çok güzel günler geçirdim. Beşiktaş’ta da büyük zaferler elde edeceğim” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 8/01/2019 Salı
Güncelleme: 04:57 - 8/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Nicolas İsimat-Mirin
Nicolas İsimat-Mirin

Beşiktaş’ın PSV Eindhoven’dan kadrosuna kattığı Nicolas Isimat-Mirin, Antalya kampında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın birkaç senedir kendisine ilgisi olduğunu söyleyen tecrübeli futbolcu, “Ne mutlu ki transferim gerçekleşti. Beşiktaş’ın kalitesi yüksek, deneyimli oyuncular var. Sahada becerilerimi ortaya koymak için çok heyecanlıyım. Takıma katkı sağlayacağıma eminim. Bana güvendikleri için Başkan Fikret Orman, Serdal Adalı ve Şenol Güneş’e çok teşekkür ediyorum. Yaptığım en doğru tercih olduğuna inanıyorum. Bu kulübün renklerini temsil etmek için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diedi. PSV Edinhoven’de yaşadığı şampiyonluk ve kutlamalardaki performansı sorulan Fransız futbolcu, “PSV’de çok güzel günler geçirdim. Birçok kupa kazandım. Beşiktaş’ta da büyük zaferler elde edip, kupalar kaldıracağım. Kutlamalarda daha iyilerini yapacağım. Çok çalışkan bir oyuncu grubu var. Gerçekten profesyonel anlamda en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Beni de çok sıcak karşıladılar. Antrenmanda Adriano, Quaresma gibi isimleri görünce gerçekten etkileniyorsunuz. Bu oyuncu grubuyla çok iyi işler başaracağız” diye konuştu.

AGRESİF BİR OYUN YAPIM VAR
  • Siyah-beyazlı takımdan ayrılan Pepe’ye hayranlık duyduğunu söyleyen 27 yaşındaki stoper, “Pepe hayranlık duyduğum iyi bir oyuncu. Ancak bende farklı bir tarza sahibim. Her oyucunun farklı özellikleri vardır. Savunma ya da oyun kurma konusunda en iyisini ortaya koyabilmek, takım ve taraftarın beklentilerine cevap vermeye çalışacağım” dedi. Agresif bir oyun anlayışına sahip olduğunu söyleyen İsimat-Mirin, “Agresif bir oyun yapım var. Doğrusunu söylemek gerekirse hakemler buna Hollanda’da çok tolerans göstermiyordu. Türkiye’deki maçları izlediğim kadarıyla burada temasa dayalı oyuna tolerans gösteriliyor. Bu konuda oyun stilimden ödün vermeden adapte olmaya çalışacağım” şeklinde konuştu.
TÜRKÇE ÖĞRENECEĞİM

Beşiktaş’ın 2 şampiyonluk yaşadığı dönemde stoperlerin oyun kurmadaki becerilerinin öne çıktığı kendisine söyleyen İsimat-Mirin, “Bu benim için çok önemli. Karar vermemde önemli bir faktör odu. Bunu tek idmanda gördüm. Geriden çabuk oyun kurup, orta sahaları topla buluşturmak gerekiyor. Hocamız, topun çok hızlı yön değiştirmesini istiyor. Sahada anlaşabilmek adına yakın zamanda Türkçe dersleri almaya başlayacağım. Ailem de buraya gelecek. Böylece iletişim meselesini çözeceğim” ifadelerini kullandı.

Roma’nın Oğuzhan inadı

Bu sezon Beşiktaş’ta istenilen performansı gösteremeyen Oğuzhan Özyakup için İtalya basınından büyük bir iddia geldi. La Gazetta dello Sport, Roma’nın orta alana takviye konusunda iki isim üzerinde durduğu ve bu futbolculardan birinin Oğuzhan olduğu yazdı. İtalyan temsilcisinin, kiralama formülüyle Beşiktaş ile görüşmeye hazırlandığı belirtilirken, orta alan için diğer bir isimin de Torino’da forma giyen Souahilo Meite olduğu belirtildi. Ancak İtalyan basını 23 yaşındaki genç orta sahanın yüksek maliyeti nedeniyle transferinin zor olduğu, Roma’nın Oğuzhan isminde daha fazla yoğunlaştığını iddia etti.

Bereszynski için geri sayım

  • Burak Yılmaz ve Nicolas Isimat-Mirin transferleriyle kadrosunu güçlendiren Beşiktaş, Sampdorialı Bartosz Bereszynski için temaslarına devam ediyor. Sampdoria’nın Polonyalı futbolcusu Bereszynski’nin sosyal medya hesabından Beşiktaş’ı takip etmeye başlaması taraftarları heyecanlandırırken, transfer iddialarını da güçlendirdi. Beşiktaş’ın 26 yaşındaki futbolcuyu satın alma opsiyonuyla kiralamak için Sampdoria’nın kapısını çaldığı, ancak İtalyan ekibinin bu öneriyi geri çevirdiği öğrenildi. Bereszynski için iki kulübün bir kez daha masaya oturması bekleniyor. 2017 yılında 2 milyon Euro karşılığında Legia Warşova’dan Samdoria’ya transfer olan Polonyalı sağ bek, bu sezon 15 resmi maçta forma giydi. Bu transferin gerçekleşmemesi halinde Beşiktaş’ın listesindeki diğer seçenekler de İtalya Ligi’nde forma giyiyor. Siyah-beyazlıların listesinde; Milanlı Ignazio Abate, Romalı Rick Karsdorp ve Laziolu Patric Gabarron bulunuyor.
Dolu altında yoğun çalışma

Beşiktaş, Antalya kampında dünü çift idman yaparak geçirdi. Sabah pas çalışması yapan siyah-beyazlılar, akşam ise dolu yağışı altında kanat organizasyonu ve yarı sahada çift kale maç yaptı. Isimat-Mirin, isabetli pasları ve etkili savunmasıyla göz doldurdu. Burak’a, takımdan ayrı salonda zel program uygulanırken, baldırında ağrı hisseden Caner ile Mustafa Pektemek de salonda çalıştı. İdman sonunda, Quaresma ile Adriano arasında maçtaki bir pozisyon nedeniyle kısa süreli tartışma yaşandı.

#Beşiktaş
#Nicolas İsimat-Mirin
#Transfer
5 yıl önce