|

Beşiktaş'ta Lodeiro bilmecesi

Beşiktaş, Lodeiro'nun kiralanması konusunda görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Botafogo ise teklif almadıklarını ve kiralama formülüne sıcak bakmadıklarını belirtti. Kavalcı, problem olmadığını söylerken, Özen ise sadece ödemede sıkıntı çıktığını açıkladı

Süleyman Hatısaru
00:00 - 23/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 00:39 - 23/01/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Beşiktaş'ta Lodeiro bilmecesi
Beşiktaş'ta Lodeiro bilmecesi

Sezonun ikinci yarısına kadrodaki eksikleri gidererek girmeyi planlayan Beşiktaş'ın stoper transferini bitirmesi beklenirken dün sürpriz bir isim borsaya bildirildi. Siyah-beyazlılar, Arjantin'in Botafogo takımının Uruguaylı orta saha oyuncusu Nicolas Lodeiro'yu sezon sonuna kadar kiralamak için görüşmelere başlandığını KAP'a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) açıkladı. Ronaldinho'yu eski kulübü Atletico Mineiro'ya kaptıran Beşiktaş, aynı mevkiyi 25 yaşındaki Uruguaylı oyuncuyla dolduracaktı ki Botafogo yönetimi şok bir açıklama yaptı.

8 MİLYON EURO'YA SATARIZ

Satın alma opsiyonlu olarak 6 aylığına Beşiktaş'ta kiralık olarak forma giymesi beklenen Lodeiro'nun sezon sonunda satış opsiyonu olarak transfer edileceği tahmin ediliyordu. Ancak Botafogo İdari Müdürü Anibal Rouxinol, Beşiktaş'tan herhangi teklif almadıklarını kaydetti. Rouxinol, Beşiktaş ile görüşmediklerini öne sürerek, 'Daha önce bir Rus ekibi Lodeiro için teklif getirdi ancak anlaşamadık. Oyuncumuzu 8 milyon Euro'ya satıyoruz. Bu nedenle kiralamayı düşünmüyoruz' ifadelerini kullandı.

ÖZEN: PÜRÜZ VAR

Beşiktaş yöneticisi Ahmet Kavalcı, Botafogo'nun yalanlaması için 'Brezilya ile aramızdaki saat farkından dolayı faksladığımız belgelerin değerlendirilmesi biraz zaman alabilir' dedi. Sözleşmeyi imzalayıp faksladıklarında Brezilya'da sabahın 5'i olduğunu belirten Kavalcı, 'Biz Botofago'dan gelen sözleşmeyi aynen imzaladık ve geri gönderdik. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok' açıklamasını yaptı.

Futbol Direktörü Önder Özen ise ödeme planlarıyla ilgili pürüzler olduğunu belirterek, 'Arjantin kulübü düşündüğümüzden daha yüksek rakamlar istiyor. Arkadaşlarımız pazarlık halinde. Kiralama ücretini taksitlendirmeye ve opsiyonu düşürmeye çalışıyoruz. Son durum KAP'a bildirdiğimiz şekildedir. Ayrıca Botafogo'ya biz açıklama yapmadan siz yapmayın diye tembih ettik' dedi.

2 yıl önce kabul etmemişti

Beşiktaş Kulübü İzleme Komitesi, iki sezon önce Nicolas Lodeiro Ajax'ta forma giyerken Uruguaylı oyuncuyu yakından takip etmiş, transferi için uğraş verilmişti. Ajax Kulübü'yle geçen sezon sözleşmesi sone eren genç oyuncuyla eski teknik direktör Samet Aybaba bizzat görüştü, fakat Lodeiro 'Güney Amerika'ya dönmek istiyorum' diyerek transfer teklifini reddetti.

İSTANBUL'A GELMESİ BEKLENİYORDU

Beşiktaş'ın transferi için uğraş verdiği Nicolas Lodeiro'nun bugün İstanbul'a gelmesi bekleniyordu. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra takıma katılması planlanan Uruguaylı oyuncunun son açıklamalardan sonra durumunda belirsizlik hakim.


10 yıl önce