|

Beşiktaş'ta Töre şoku

Lokomotiv Moskova maçında adalesinde zorlanma meydana gelen milli oyuncu, yoğun tedaviye rağmen iyileşmeyince Antalya'ya götürülmedi. Grip olan Sosa da kadroda yok.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2015 Pazartesi
Güncelleme: 23:51 - 25/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Süper Lig'de lider durumda bulunan Beşiktaş'ta, bugün oynayacağı Antalyaspor karşılaşması öncesi Gökhan Töre depremi yaşanıyor. Adalesinde zorlanma meydana gelen milli oyuncu, Antalyaspor maçı kadrosundan çıkarıldı. Siyah-beyazlı takımın, hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova ile deplasmanda yaptığı karşılaşmada adalesinde zorlanma meydana gelen Gökhan Töre'nin 'adductor magnus' adalesindeki sakatlığı yoğun tedaviye rağmen bir türlü iyileşmedi. Kulüp doktorlarının 'tam olarak hazır değil' raporu sonrasında teknik direktör Şenol Güneş de bu oyuncuyu fazla riske etmek istemediği için Antalya'ya götürmeme kararı aldı. Tecrübeli teknik adamın bu oyuncunun yerine Portekizli yıldız Ricardo Quaresma'ya görev vermesi bekleniyor. Siyah-beyazlı takım ikinci şoku ise Arjantinli Jose Sosa ile yaşadı. Grip olduğu için önceki günkü antrenmanda yer almayan Arjantinli futbolcu da maç kadrosundan çıkartıldı.



DEPLASMANDA KAYBETMİYOR

Beşiktaş, ligde geride kalan 8 haftada oynadığı 4 deplasman maçında 10 puan topladı. Sezona dış sahada Mersin ile yaptığı maçla başlayan siyah-beyazlılar, rakibini 5-2 yendi. 3. haftada Gaziantep'i 4-0'lık skorla deviren Beşiktaş, deplasmandaki tek puan kaybını G.Birliği ile 1-1 berabere kaldığı maçta yaşadı. Beşiktaş, 7. hafta mücadelesinde ise dış sahada Eskişehirspor'u 2-1 mağlup etti.



Ersan ile Oğuzhan sarı kart sınırında

Antalyaspor karşılaşması öncesi Beşiktaş'ta Ersan Adem Gülüm ve Oğuzhan Özyakup, sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Süper Lig'de 3'er sarı kartı bulunan Ersan ve Oğuzhan, bugünkü karşılaşmada da sarı kart görmeleri durumunda ligde 10. haftada oynanacak Kasımpaşa maçında cezalı duruma düşecek. Teknik direktör Şenol Güneş, Antalyaspor maçı öncesi yapılan son idmanda kolay kart görmemeleri konusunda tüm oyuncularını uyardı.



Eto'o ve Gomez
karşı karşıya

Beşiktaş ile Antalyaspor arasındaki mücadele, ligin en golcü futbolcularından ikisini karşı karşıya getirecek. Siyah-beyazlılar'da son haftalarda yaptığı katkıyla dikkati çeken Mario Gomez, takımının ligdeki son 9 golünün 6'sını kaydetti. Alman futbolcu, Avrupa Ligi'nde Lokomotiv Moskova karşısında da takımının tek golünü attı. Gomez gibi ligde 6 golü bulunan Eto'o da gol yollarında takımının en büyük kozu. Golcü futbolcu geçen hafta Bursa karşısında takımının ilk sayısını kaydederek 3 haftalık gol özlemine son vermişti.





#beşiktaş
#gökhan töre
#maç
9 yıl önce