|

Bienvenu park ettirdi

Fenerbahçe Antalya'da Bursa ve Trabzon maçlarındaki etkili futbolundan oldukça uzaktı. Devrenin son maçında deplasman kayıplarından birini daha yaptı

00:00 - 22/12/2011 Perşembe
Güncelleme: 02:29 - 22/12/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Bienvenu park ettirdi
Bienvenu park ettirdi

Ligde ezeli rakibi G.Saray ile amansız bir liderlik mücadelesi veren F.Bahçe, Antalya deplasmanında 3 puanı Bienvenu'nun 2 ıskasıyla kaçırdı: 0-0. İlk yarıda uzaktan atılan şutlar dışında etkili olamayan, pozisyona giremeyen F.Bahçe'nin önemli yıldızı Alex ise 39. dakikada belindeki sakatlık nedeniyle yerini Bienvenu'ye bırakmak zorunda kaldı. Sarı-lacivertliler, ikinci yarı, ilk yarıya nazaran daha hızlı başladı. Antalya'nın daha çok karşı kaleye gitmeyi düşünmesi nedeniyle hızlanan oyunda önemli pozisyonları bulan F.Bahçe oldu. 63. dakikada Emre'nin nefsi pasında Ndjock ile karşı karşıya kalan Bienvenu'nun aşırtma vuruşunda top direği yaladı yandan auta gitti. Hemen ardından bu kez Antalya atağında Doğa'nın vuruşunda Volkan iki hamlede topa sahip oldu. Mücadelenin en ilginç pozisyonu ise 66. dakikada yaşandı. Gökhan'ın ortasında Semih, kafayla topu indirdi ama Bienvenu bomboş kale yerine topu ıskalayarak auta atınca F.Bahçe çok net bir golden etti.


16 maçta 4 golü var

Bu sezon ligde 16 maçta sarı-lacivertli formayı sırtlayan Bienvenü 4 gol atabilirken, beklentilerin çok uzağında kaldı. Kamerunlu futbolcu, Antalya'da kaçırdıklarıyla Aykut Kocaman'a bile saç baş yoldurttu.


Büyük ikramiyeyi kaçırdık

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, “Ligi 37 puanla ya da üstüne koyabileceğimiz puanlarla bitirebilseydik tatmin edici olabilirdi” dedi. Aykut Kocaman, Trabzonspor ve Bursaspor karşısında ortaya koydukları agresif oyunlarını Antalyaspor karşısında sahaya yansıtamadıklarını söyledi. Kocaman, “Böylesine bir maçta ayağımıza gelebilecek en büyük fırsatları Bienvenu ile yakaladık. Bienvenu'nün yakaladığı iki net fırsat sıkıntılı dönemde bizim için büyük bir ikramiye gibi olacaktı” diye konuştu. Alex'in oyundan çıkmasıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Kocaman, “Alex 'bitti, oynamayacağım' diye işarette bulundu. Bienvenu hazırdı ve hemen soktuk. İrtibatsızlıktan ziyade ilk hamlesi bizi hemen oyuncu değişikliğine sevk etti” dedi. İlk yarıda aldıkları 35 puanın tatmin edici olmadığını belirten Kocaman, “Ligi 37 puanla ya da üstüne koyabileceğimiz puanlarla bitirebilseydik tatmin edici olabilirdi. Lig 3 periyotlu bir lig olacak. Ligin ilk 2 periyodunun ardından amacımız ilk 4 içinde puan farkı avantajıyla play-off'a gitmek” diye konuştu.


Alex çıktı girmek istedi ama geç kaldı

F.Bahçe Kaptanı Alex, Antalya maçında yaşadığı sakatlık sonrasından oyundan çıkmak zorunda kaldı. 38. dakikada F.Bahçe kenar yönetimine oyundan çıkmak istediğini işaret eden Alex, yerini Bienvenu'ye bıraktı. Orta sahada yaşadığı ikili mücadele sırasında belinde bir ağrı oluşan yıldız oyuncu sedye ile soyunma odasına götürüldü. Alex oyundan çıkarken ayakta durmakta zorlandığı görüldü. Brezilyalı yıldız kenara geldikten sonra tekrar oyuna girmek istedi ancak Bienvenu oyuna girmişti.


Mevlüt'e teklif Özgür tamam

Bienvenü'nün beklediği verimi alamayan sarı-lacivertliler devre arasında takıma kaliteli bir golcü kazandırmak için atağa geçti. Fenerbahçeli yöneticiler, forvet transferi için Fransa'nın Paris Saint Germain takımında forma giyen Mevlüt Erdinç'e teklif götürdü. Mevlüt'ün kardeşi Razaman Erdinç, gurbetçi oyuncuya F.Bahçe ile birlikte Avrupa'dan başka tekliflerin de olduğunu açıkladı. Bu arada sarı-lacivertliler, kendi altyapısında yetişen 20 yaşındaki eski Ankaragücü oyuncusu Özgür Çek'i transfer etti.





12 yıl önce