|

Bilal Kısa: Transferimi televizyondan öğrendim

Galatasaray'ın Serdar Aziz transferi karşılığında Bursaspor'a verdiği Bilal Kısa olay açıklamalarda bulundu. Kısa, 'Beni gözden çıkarmışlardı. Hem hoca hem yönetimden bunu hissettim. Hamza hoca çok istiyordu ama bir sene daha mukavelem vardı. Transferi gece televizyondan öğrendim, haberim yoktu!' diye konuştu.

Yeni Şafak
11:20 - 31/07/2016 Pazar
Güncelleme: 08:30 - 31/07/2016 Pazar
Diğer
Geçtiğimiz sezon başında Akhisar'dan Galatasaray'a transfer olan Bilal Kısa, sarı kırmızılılarda 1 sezon oynadıktan sonra Bursaspor'a transfer oldu.
Geçtiğimiz sezon başında Akhisar'dan Galatasaray'a transfer olan Bilal Kısa, sarı kırmızılılarda 1 sezon oynadıktan sonra Bursaspor'a transfer oldu.

Galatasaray'a transferi tartışmalara sebep olan Bilal Kısa'nın ayrılığı da tartışmalı bir sürece sahne olmuştu. 33 yaşındaki futbolcu konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Bursaspor'a transfer sürecini anlatan futbolcu, yeşil beyazlılara önerildiğini televizyondan öğrendiğini açıkladı.



İşte Bilal Kısa'nın açıklamaları;


'İlk geldiğimde tepki oldu'


  • “Akhisar'da çıkış yakalayıp, A Milli Takım'a çağrıldıktan sonra yeniden bir Bilal ortaya çıktı. Daha fazla sorumluluk aldım. Takımın oyun sistemi bana uygundu ve performansımla Galatasaray'a gittim. İlk geldiğimde çok tepki oldu, 'Bu yaşta Galatasaray'a oyuncu mu gelir' dediler. Halbuki Akhisar'da 6 gol, 10 asistim vardı. Bedelsiz geliyordum. O zaman sabrettim, üzerimde baskı vardı, taraftarın sonuçta bir tepkisi söz konusu. Ben buna sahada cevap vereceğim dedim. Bir sene boyunca da verdim Allah'a şükür...”

'Beni gözden çıkarmışlardı'

  • “Taraftar şu an beni çok seviyor. Sosyal medyadan mesaj yağıyor şimdi, çok büyük bir sevgi var. 1 sene oynayıp, 6-7 yıllık oyuncuların bırakmadığı etkiyi bıraktığımı söylüyorlar. Galatasaray'da 8 gol attım, 5 asist yaptım. Bir önlibero için çok iyi rakamlar. Hamza hocanın çok istemesine, Bursa yönetimin ısrarına hayır diyemedim. Açıkçası Galatasaray da bir şeyleri gözden çıkarmıştı benim adıma. Çok fazla kadroda düşünmediklerini hissettim. Hem hoca hem yönetimle konuştuğumda bunu hissettim.”

'Gitmiyorum diyebilirdim'


  • “1 sene daha mukavelem vardı. İyi bir sezon geçirmişim. Doğal olarak ayrılmak istemiyordum. Ama bir anda gerçekleşti Bursa'ya transferim. Bir gecede belli oldu. Hamza hocayla sabah konuştuğumda, 'kesinleşince söylerim sana' demişti. Televizyondan öğrendim transferimi. Takasta Bilal Kısa verildi diye gördüm. İstesem, 'Gitmiyorum, burada kalacağım' diyebilirdim. Kimse zorla gönderemezdi. Taraftarla hiçbir sıkıntım yoktu, bana çok destek oldular. Ancak yönetim ve hocanın tutumuyla bu kararı aldım. 1 sene oynamadan orada kalmaktansa Bursa'yı tercih ettim. Büyük bir kulüpten büyük bir kulübe geldim. Artık çok daha güçlüyüm.”

'Sneijder kalmalı'

  • “Kalitesi tartışılmaz Sneijder'in. Oynarken çok fazla rahatlatıyordu bizi. Her zaman boşa çıkan, topu isteyen bir oyuncu. O açıdan çok iyi bir oyuncu. Geçen sene açık söylemek gerekirse çok iyi bir performans ortaya koymadı. Nasıl ki takım olarak iyi bir oyun sergilemediysek bireysel olarak da sıkıntılar yaşadık bu anlamda. O yönden istediğimiz verimi alamadık ama Galatasaray için kalitesi asla tartışılmayacak bir oyuncu Sneijder. Bütün taraftar kalmasını istiyor. Bence de kesin olarak kalmalı.”





#Bilal Kısa
#Galatasaray
#Bursaspor
8 yıl önce