|

Bileklik satmadık tarihi işler yaptık

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, kongre üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda “Göreve ilk geldiğimizde gelirlerimiz ezeli rakiplerimizin gerisindeydi. O süreçte sorumluluk aldık, kimsenin kapısını çalmadan mücadele ettik ve tarihi işlere imza attık” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi
04:00 - 20/01/2019 Pazar
Güncelleme: 03:47 - 20/01/2019 Pazar
Yeni Şafak
Fikret Orman
Fikret Orman

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Ankara’da kongre üyeleriyle bir araya geldi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kulübe başkan olarak seçildiğinde diğer rakiplerinden daha az gelirleri olduklarını belirten Orman, “2012’de Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yarısı kadar bir gelirimiz vardı. İki rakibimizin stadyumu vardı, bizim yoktu. Mağaza sayısı rakiplerimizin 4’te 1’i durumdaydı, zarar ediyordu. Adım atsan ürün yoktu. Sponsorluk gelirlerimiz, marka değerimiz aynı şekildeydi. İki rakibimizin iki misline yakın borcu vardı. 330 milyon Dolar kadardı. O süreçte Beşiktaş’ı aldık ve kimsenin kapısını çalmadan, kampanya yapmadan, bileklik satalım, saat satalım demeden geldik. Hiçbir şirkete, hiçbir zengin Beşiktaşlı’ya gidip kapı çalmadık. Tarihi işlere imza attığımızı düşünüyorum. Stadı yapmaktan daha önemlisi izni almak ve onu yıkmak büyük işti. Gururumuzu, vakurluğumuzu bırakmadan mücadele ettik” dedi. Siyah-beyazlı kulübün içinde yer almış olan bazı yöneticilerin görev süresinin ardından kulübe zarar verici açıklamar yaptığına dikkat çeken Beşiktaş Başkanı, “Görev vermişiz. Görevler vermişiz. Yerini bilmez, yurdunu bilmez. Ziyaretine gitmemiş. Yönetimden çıkınca konuşmaya başlıyor. Her seferinde anlattım. Beşiktaş’ın yönetimi, Beşiktaş için çalışıyor. Halka açık. Borsa denetliyor. İçişleri Bakanlığı denetliyor” ifadelerini kullandı.

  • Şenol Güneş: “Benden ne istiyorsunuz?”
  • Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Akhisar maçı sonrası kural hatasıyla ilgili yaptığı açıklamalarının çarpıtıldığını söyledi. Kendisine yönelik yapılan eleştirilere de cevap veren Güneş, “Üzülüyorum, fikren ve ahlak olarak ölmek kötü bir şeydir. Ben de bu hatayı bazen yapıyorum ama benim maçtan sonra söylediğimi, hesabım olsaydı hiç söylemezdim. Maç başladığında idari arkadaş bana dedi ki, “Onlarda yabancı sayısı 13” ben sahaya baktım 8. Listeye baktım bilmiyorum da. Nerden bilebilirim? Ben ne yapmalıyım? Onu da bilmiyorum. Gidip hocaya desem de farketmem. Zaten onlar da farkettiler. Ben de bunları takip etmem. Benden açık arıyorlar. Bunları bırakın Allah aşkına ya! Benden ne istiyorsunuz? Düzgün bir fikir üretin” diye konuştu.


Devletimizden Allah razı olsun

Devletin aldığı kararın ardından kulüp olarak bir nebze olsun rahatladıklarını söyleyen Fikret Orman, “Hatalar yaptık mı, yaptık! Geriye döndüğümüz zaman, daha radikal kararlar alabilirdik. Hiçbir şubeyi kapatmadık. Beşiktaş’ın giderleriyle alakalı kısıtlamalar yaptık ama marka yüzü olan herşeyi yaşattık, kurtardık. Allah razı olsun devletimizden, çıkan kanunla birlikte amatör şubelere harcadığımız paraları vergilerden mahsup edebiliyoruz” diye konuştu. Mayıs ayında yapılacak başkanlık seçimiyle ilgili de konuşan Orman, “Mayıs ayında aday olmak durumunda değilim. Bizim Beşiktaş’a yılmadan hizmet edebilmemiz için sizlere ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.



#​Beşiktaş
#Fikret Orman
5 yıl önce