|

Bir fırtına tuttu beni

Lige 4 haftada 3 galibiyet, 1 beraberlik alan Trabzonspor, G.Saray yenilgisi sonrası tepe taklak oldu. Torku Konyaspor iki kez geldi; biri penaltıdan iki gol buldu. Medjani ile tek golde kalan Trabzonspor, Yusuf Erdoğan ile direğe takıldı; artık sabırlar taştı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/10/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:25 - 3/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Son iki haftadaki yenilgilerle zirve yarışında yara alan Trabzonzpor, sahasında Torku Konyaspor'a da mağlup olarak düşüşünü sürdürdü: 1-2. İlk yarıda iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremedi. İkinci devre ise iki takım da karşılıklı ataklar sergileyip, pozisyonlar buldu. Pozisyonları değerlendiremeyen Trabzonspor, rakibin hızlı adamlarını durdumayınca defansında açıklar verdi. 27'de Marin'in sağdan ortasında kaleci Serkan'ın yumrukladığı topa Medjani'nin vuruşunda N'Doye'ye çarpınca kale çizgisi üzerinde Ali Turan tehlikeyi uzaklaştırdı.



47. dakikada rakip ceza alanına yakın bir noktadan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Yusuf Erdoğan'ın sol ayağıyla yaptığı vuruşta top üst direğe çarparak geri döndü. 48'de hızla atağa çıkan Torku Konyaspor'da Rangelov ceza sahasına girerken Mustafa Yumlu tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Meha, Konya'yı 1-0 öne geçirdi. 59'da soldan gelişen Trabzonspor atağında Constant'ın ortasında öndirekte Medjani uçarak kafayı dokunarak beraberliği sağladı: 1-1. 71'de Rangelov'un ara pasında defansın arkasına sarkan Traore, kaleci Esteban'ın yanından sağ ayağıyla düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-2.



Faul dışarıda 2. gol 23 cm ofsayt






Karşılaşmanın 48. dakikasında, Konyaspor'da Rangelov ceza alanına girerken yerde kaldı ve maçın hakemi Süleyman Abay penaltı noktasını gösterdi. Bu kararın ardında Trabzonsporlu oyuncular, pozisyonun ceza alanı dışında olduğu yönünde itirazlarda bulundu. Penaltıyı yaptıran Mustafa Yumlu sarı kart gördü. 71. dakikada Torku Konyaspor'un ikinci golünden önce defansın arkasına sarkan Traore'nin 23 cm ofsayt olduğu belirlendi.



Taraftar sahaya indi Yönetim istifa!


Avni Aker Stadı'nda yer alan yaklaşık 6 bin kadar bordo-mavili taraftar, Trabzonspor-Torku Konyaspor maçın bitiminde çileden çıktı. Karşılaşmanın hakemi Süleyman Abay'a kararlarından dolayı tepki gösteren tribünler, Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu yönetimini de istifaya çağırdı. Hakem triosu çıkış tüneline girerken protokol ve kapalı tribünden hakemlere pet şişe fırlatıldı. Sahaya giren iki taraftar hakemlere yaklaşmak isterken güvenlik güçleri araya girdi. Uzun süre tribünlerden ayrılmaya taraftarlar arasında yaralananlar olurken bazıları ambulansla hastaneye götürüldü. Stadı uzun süre terk etmeyen bordo-mavili taraftarlar, Trabzonspor yönetimi aleyhine tezahüratlarda bulundu. 'Yönetim istifa' tezahüratları stat dışında da devam etti.







Başkan'ın şoförü taraftara saldırdı


Karşılaşma sonunda Avni Aker Stadı protokol tribünü önüne gelen bazı taraftarlar, İbrahim Hacıosmanoğlu ve yönetimine istifa tezahüratları yaparken bu sırada orada olan ve Başkan Hacıosmanoğlu'nun şoförü olduğu öğrenilen bir şahısın taraftarlara saldırdığı öğrenildi. Yaşanan arbede sonrasında polis ekipleri Hacıosmanoğlu'nun şoförünü olay yerinden uzaklaştırdı.






Takım otobüsüne yumurta


Polis, stat dışında yoğun güvenlik önlemi alırken Trabzonspor takım otobüsünün stattan ayrılışı sırasında bu kez tepkiler futbolculara döndü. Bordo-mavili taraftarlar, Trabzonsporlu futbolcuları taşıyan takım otobüsüne yumurta ve pet şişe yağdırdı. 'Yönetim istifa' tezahütları burada da devam etti.



Kızgın taraftarın arasına girdi


Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, stat çıkışında taraftarın futbolculara tepki göstermesi, takım otobüsüne yabancı madde atması sonrası araçtan inerek kızgın taraftarların arasına girdi. Gürcü teknik adam, taraftarlardan sergilenen kötü futbol ve alınan kötü sonuçtan dolayı özür diledi; kalabalığı yatıştırmaya çalıştı.



Hep biz mi BIRAKALIM 6 göz görmedi


Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada hakem kararlarına tepki gösterdi. Çalınan penaltı ve ikinci golden önce verilmeyen ofsayt kararını hatalı bulan Gürcü teknik adam, “Penaltı pozisoynunda hareket dışarıda. Hiçbir hakem görmedi. Ortada olan görmedi. 6 göz görmedi" ifadelerini kullandı. Ofsayt pozisyonunu da değerlendiren Şota, “Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçında ofsaytı görmedi. Hakemin ilk ismini duyduğunda 'ya bizi ya rakibi mahvedebilir' dedim. Oyunu oynatmıyor. Ne oldu bunlara. Bizi iyi buldular. Böyle bir maçta böyle bir hata olabilir mi? Kaç senelik hakemlik yapıyorlar. Çıksın şimdi merak ediyorum ne diyecek? Hep biz mi bırakalım" serzenişinde bulundu. Şota, açıklamalarının sonunda da istifa imasında bulundu: “Trabzonspor büyük bir kulüptür. 3'te 3 mağlup olduk. Bunları kaldıramayız. Gerekirse yönetimle oturur konuşuruz bir karar veririz.”



6 yıl sonra bir ilk Esteban kalede


Trabzonspor'un sezon başında transfer ettiği kaleci Esteban Alvarado, Onur'un yokluğunda ilk kez forma şansı buldu. Kosta Rikalı file bekçisinin kaleye geçmesiyle Trabzonspor'da 6 yıl aradan sonra kaleyi bir yabancı file bekçisi korumuş oldu. 22 Kasım 2009'da Kasımpaşa maçında Tony Sylva kalede yer almıştı.



Mehmet Ekici 3 Alper 4 hafta yok


Trabzonspor Kulübü, sakatlığı bulunan Alper Uludağ ve Mehmet Ekici ile ilgili bir açıklama yaptı. Osmanlıspor maçında kasığından sakatlanan Mehmet Ekici, önceki günkü idmanda sol uyluğunda ani bir ağrı hissedip idmanı yarıda bırakan Alper'in MR'ında 3. derece kas gerilmesi tespit edildi. Ekici'nin yaklaşık 3, Alper'in ise 4 hafta sahalardan uzak kalacağı kaydedildi.






#Trabzonspor
#Alper Uludağ
#Esteban Alvarado
#Şota Arveladze
9 yıl önce