|

Bir gümüş de Çebi'den

İstanbul'da düzenlenen 2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye'ye 4. madalya 74 kiloda Selçuk Çebi'den geldi. Milli güreşçi finalde Rus rakibine yenilerek gümüş madalyada kaldı

00:00 - 15/09/2011 Perşembe
Güncelleme: 01:49 - 15/09/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Bir gümüş de Çebi'den
Bir gümüş de Çebi'den

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 74 kiloda mindere çıkan Milli güreşçi Selçuk Çebi gümüş madalyanın sahibi oldu. Sinan Erden Spor Salonu'nda gerçekleştirilen turnuvada Çebi ilk turda Yunan Petros Manoulidis'i tuşla yendikten sonra, Tunuslu Zied Ayt Okrame'yi ve Ermeni güreşçi Arsen Julfalakyan'ı mağlup etmeyi başardı. Milli güreşçi, çeyrek finalde Slonvenya'dan Jure Kuhar'ı zorlu geçen karşılaşmada 2-1 yenerek yarı finale kaldı. Çebi, yarı finalde Kazak Askhat Dilmukhamedov'u da 2-1'le geçerek finale kaldı. Milli sporcu finalde Rus güreşçi Roman Vlasov'a 2-0 mağlup olarak üst üste 3. kez dünya şampiyonu olma fırsatını kaçırdı. Gümüş madalya kazanan Selçuk, Rıza Kayaalp (altın), Cenk İldem ve Nazmi Avluca'dan (bronz) sonra Türkiye'ye 4. madalyasını kazandırdı. Türkiye grekoromen stilde takım halinde ikinci oldu.


Her sene şampiyon olacağım

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 120 kiloda dünya ve olimpiyat şampiyonu Lopez'i mağlup ederek şampiyon olan Rıza Kayaalp, 'Kendi ülkemde, halkımın önünde altın madalya kazandığım için gerçekten çok mutluyum' dedi. Dün Eyüp Sultan'a giderek şükür duası eden 22 yaşındaki güreşçi, 'Olimpiyat vizesi aldığım için de ayrıca çok sevinçliyim. Çünkü burada finalde en büyük rakibim olan Kübalı Lopez'i yendim. Burada onu yenmek demek, seneye olimpiyatlarda da altın madalya almak demek gibi bir şey. Bundan sonra inşallah her sene dünya şampiyonu ben olacağım. Çünkü bütün rakiplerimi biliyorum, çoğunu da yendim. Tarihe ismimi altın harflerle yazdırmak istiyorum' diye konuştu.


Kebiç ve Sezer ilk turda elendi

2011 Dünya Güreş Şampiyonası'nda bayanlar 48 ve 51 kiloda milli sporcular ilk turda kaldı. Burcu Kebiç, bayanlar 48 kiloda, ilk turda Norveçli rakibi Henriette Slattum'a yenildi. 51 kiloda da Sümeyye Sezer ilk turda Hindistanlı Rathi Neha'ya mağlup olarak elendi. İki sporcunun rakipleri finale de kalamayınca repesaja da kalamadılar.


13 yıl önce